Opinii

Festivitate culturală în cinstea lui Eminescu, la Casa de Cultură din Cumpăna

Primăria Cumpana a organizat evenimentul în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană din Constanţa

Mariana Gâju, primarul comunei constănţene Cumpăna, împreună cu Consiliul local organizează pe 15 ianuarie a.c., o activitate cultural-artistică, în vederea celebrării a 162 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman”, din Constanţa, iar programul activităţilor culturale va fi susţinut de elevii Grupului Şcolar din localitatea Cumpăna. Festivităţile vor începe pe 15 ianuarie, la ora 10:00, în sala mare a Casei de Cultură din Cumpăna, sub titulatura „La Cumpăna, Eminescu şi dorul de poezie”.

Un articol de Andreea PAVEL

Vizavi de necesitatea organizării evenimentului ce va avea loc pe 15 ianuarie, primarul localităţii a declarat: „Organizarea unui astfel de eveniment este absolut necesară, pentru că Mihai Eminescu, cel cu chip de Făt-Frumos  al povestirilor ce ne-a încântat copilăria, este cel dintâi poet al neamului nostru şi creatorul unui stil modern şi elevat al publicisticii autohtone”. Invitaţi de onoare la eveniment vor fi: Cristina Tamaş, scriitor, Preşedinte al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, precum şi reprezentanţi ai Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman”, Adriana Gheorghiu şi Plesoianu Ştefan.
Elevii Grupului Şcolar Cumpăna îl vor omagia pe marele poet naţional prin momente literar-artistice. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top