Actualitate

Festivalul KINOdiseea de la Tulcea, la cea de-a XIII-a ediție

Administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, a participat joi, 30 septembrie 2021, la Casa Avramide,  la conferința de deschidere a Festivalului de Film Internațional Kinodiseea pentru Publicul Tânăr, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea.

Festivalul KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediție, se desfășoară la Teatrul Jean Bart, între 30 septembrie și 3 octombrie.

„Din păcate, anul trecut a fost unul de sacrificiu pentru tot ce a însemnat manifestare culturală. Încercăm să recuperăm acum, chiar dacă și în acest an suntem văduviți de prezență totală la acest eveniment. Acum doi ani, am văzut cât de plină era sala de copii, lucru care ne-a bucurat pe deplin. Noi suntem doar instrumentele acestui angrenaj pus de dumneavoastră în mișcare. Dacă voi ați mulțumit autorităților locale pentru ajutor, trebuie ca noi să vă mulțumim vouă, pentru că sunteți sufletul acestui eveniment.

La fel ca în anii trecuți, Casa Avramide este gazda acestei deschideri de eveniment, la fel și Teatrul Jean Bart este gazdă pentru proiecțiile de film. Lansez o invitație pentru copiii, elevii tulceni, să vină să vadă filmele proiectate anul acesta, pentru că sunt chiar foarte bine alese de organizatori.

 Mulțumim că ați ales, din nou, Tulcea, pentru că suntem avizi de acte de cultură, de astfel de evenimente“, a declarat administratorul public al județului, Dumitru Mergeani.

Anul acesta, KINOdiseea revine la Tulcea, cu 6 lungmetraje europene și un film românesc. Filmele se adresează copiilor, famililor și profesorilor, dar și cinefililor. Proiecțiile vor avea loc în fiecare zi, de joi până duminică, de la ora 10.00 (proiecții dublate în limba română) și la 12.00 (proiecții subtitrate în limba română). Pe lângă proiecțiile de filme, copiii sunt așteptați la 3 ateliere de incursiune în culisele cinematografiei coordonatate de Paul Grec și Andrei Răuțu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top