Opinii

Femeile de afaceri din Valu lui Traian au participat la o conferință tematică la Centrul transfrontalier de afaceri din comună

Sub titulatura „Plănuim succesul împreună”, Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM-uri a organizat la sediul Centrului transfrontalier de afaceri, aflat în aceeași clădire cu Piața Agroalimentară din comuna Valu lui Traian, o conferință tematică ce a vizat dezvoltarea de relații de afaceri și colaborare între femeile care dețin sau administrează diferite afaceri în comună.

Elena Coandă, consultat pe fonduri europene și programe Start-up, a condus lucrările conferinței la care au participat câteva zeci de femei din Valul lui Traian.

Autorităţile locale ale comunităţilor Valu lui Traian, din judeţul Constanţa, şi Kainardja, din judeţul Silistra, Bulgaria, au iniţiat în cadrul programului PHARE 2006 RO-BG un parteneriat care să determine dezvoltarea economică şi socială a acestor zone transfrontaliere, prin realizarea unui „Centru transfrontalier de afaceri şi piaţă agroalimentară în comuna Valu lui Traian, judeţul Constanţa”. 

Proiectul care s-a derulat începând din octombrie 2008 şi până în septembrie 2009 a avut ca obiectiv general valorificarea la maximum a potenţialului celor două comunităţi în domeniul agriculturii, a produselor agricole, agroalimentare şi a comerţului prin stimularea dezvoltării mediului de afaceri şi interacţiunii reale între afaceri la nivel transfrontalier.
După ce în 2012 s-au inaugurat piața agroalimetară și centrul transfrontalier de afaceri, acestea se dovedesc a deservi populația cum nu se poate mai bine. Pe lângă oportunitatea creată pentru producătorii autohtoni, care acum își pot comercializa produsele într-un mediu propice, aceștia beneficiază și de o mai bună informare. Astfel că vineri 23 iunie a.c. a avut loc conferința amintită mai sus, iar în viitorul imediat apropiat urmează a fi organizate mai multe astfel de întâlniri ale întreprinzătorilor și oamenilor de afaceri locali. Un aspect foarte important ce nu trebuie omis este că și bugetul local al comunei este pozitiv afectat de desfășurarea de astfel de activități în sediul Centrului, deoarece organizatorii de astfel de evenimente închiriază spațiul necesar și achită taxele aferente.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top