Politic

Felix Stroe: Foamea de putere, bani și control politic a Coaliției de dreapta n-are limite

Senatorul PSD Felix Stroe critică în termeni duri ultimele numiri în funcții ale coaliției de guvernare, directorul TVR și cel al Spitalului Piatra Neamț.

Stroe consideră că PNL și USR insistă să numească la conducerea TVR nu un profesionist incontestabil, ci o activistă de partid ferventă”: Măcar dacă ar fi fost cunoscută. Și este! Dar pentru ce? Te umflă și râsul… Niște scandaluri au <consacrat-o> pe cea desemnată de PNL la şefia TVR, catalogate ca derapaje profesionale. Obscur reporter la un post de radio din Craiova, nici măcar șef de redacție vreodată. A lucrat și în București, tot ca reporter, şi ulterior a fost corespondent de ştiri pentru zona Olteniei. Din 2001 este jurnalistă la TVR Craiova unde realizează… o emisiune de sănătate. Totodată, Săseanu a realizat și moderat și emisiunea <homeopată> <Leacuri, Hapuri și Pilule> care a fost difuzată pe TVR3. Atât.

Stroe adaugă că Universitatea București neagă că o persoană cu numele de Săseanu Ramona ar fi înscrisă în prezent la cursurile de masterat, așa cum aceasta se prezintă pe site-ul oficial al TVR-Craiova.

În plus, „potrivit CV-ului ajuns în Parlament cu ocazia nominalizării ei pentru funcția de șef interimar la TVR, a urmat în anii 2004-2007 cursurile Facultății de Drept și Administrație Publică a unei alte Universități decât cea amintită pe site-ul oficial al TVR. Respectiv, a urmat cursurile Universității particulare <Spiru Haret>, nu ale prestigioasei Universități de stat din Craiova. Pe CV-ul ei, Săseanu precizează că <din 2020 până în prezent este psiholog-psihoterapeut practicant autonom>! Ce legătură are cu conducerea unui gigant ca Televiziunea Publică de Stat?!?.

Viitoarea șefă a TVR a făcut în 2015 interviu cu o ghicitoare despre <consumul fantastic de energie> al dezlegatului cununiilor și ghicitului în cărți! Interviul o are ca protagonistă pe <Vrăjitoarea Elena>, o ghicitoare care doar câteva luni mai târziu era vizată de un dosar penal pentru șantaj și înșelăciune. Apoi, în campania electorală din 2020, Ramona Săseanu a publicat pe contul său de Facebook un sondaj FALS atribuit IMAS, legat de candidații la primăria Craiova”, mai spune Felix Stroe.

Senatorul social democrat a criticat și USR PLUS care, prin intermediul noului ministru al Sănătății, a numit un „patron de… pompe funebre și director al unei firme de asfaltări (!)”, la conducerea spitalului din Piatra Neamț. Pe acesta din urmă, spune Stroe, îl recomandă nu cunoștințele medicale, nu studiile de management și experiența în conducerea unor instituții importante ci, după propriile declarații, „experiența de bussiness”.

Iată ce a declarat noul director al spitalului de la Piatra Neamț: <Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic, dețin o societate de pompe funebre, când am înființat-o nici nu eram în politică, nu eram în administrația publică, nici nu cred că aș fi trebuit să fiu luat în calcul pentru așa o treabă>. Vă vine să râdeți?! Nouă nu”, a adăugat senatorul constănțean.

Foamea de putere, de bani și de control politic este atât de mare încât penibila coaliție a dreptei calcă-n picioare tot! Regulamentele, procedurile parlamentare, concursurile de selecție, bunul simț, tot! Au de hrănit și de satisfăcut o camarilă și clientelă politică disperată după funcții și salarii, și nu mai contează studiile, pregătirea, experiența profesională, competențele. Se plângeau de politizarea excesivă și au politizat și ceea ce nu era politizat încă! Și, din păcate, mai urmează.

În vreme ce parlamentarii Coaliției PNL-USR/PLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor minte cu premeditare în privința morților pandemiei, viața și apucăturile lor merg înainte”, a concluzionat Stroe Felix.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top