Actualitate

FALS PRODUCĂTOR de LEGUME dezvăluie schema ESCROCHERIEI | VIDEO

Un fals producător de legume din Dâmbovița le dezvăluie inspectorilor de la Protecția Consumatorilor schema fraudei: plantează în grădină câteva rânduri de legume, pentru a obține carnetul de producător, iar marfa o cumpără din altă parte și o revând în piață. Șmecheria a fost descoperită de către angajații ANPC, după ce le-au cerut piețarilor să le arate unde produc legumele.

Metoda de verificare a fost „brevetată” de către șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, pe când acesta era șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

Pe înregistrarea realizată de inspectorii ANPC se poate auzi cum falsul producător recunoaște tot și dezvăluie și amploarea escrocheriei:

99 și nouă virgulă nouă la sută dintre cei pe care o să îi verificați sunt la fel ca mine. Eu sunt sincer și vă spun. Astea sunt doar pentru carnetul de producător, doar de poză. Le cumpăr de la Pucheni, cumpără toată lumea de acolo. 99 și nouă virgulă nouă la sută suntem în aceeași treabă, punem și noi câte o grădină, așa, să ne dea și nouă carnetul.”.

Sursă video: Facebook-Horia Constatinescu

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top