Fără categorie

Expoziţia “Înger păzitor” a strâns iubitorii de artă, la Tulcea

La începutul lunii februarie, Muzeul de Istorie şi Arheologie din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea a fost gazda vernisajului expoziţiei „Înger păzitor”. La eveniment au participat, alături de organizatori, reprezentanţi ai Episcopiei Tulcei, ai Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, ai Primăriei muncipiului Tulcea.

Un articol de Andreea PAVEL

Despre geneza icoanei creştine a vorbit secretarul eparhial al Episcopiei Tulcei, pr. Petre Daniel, iar despre valoarea artistică a lucrărilor celor două expozante, Laura Ştefania Stroe şi Jeni Efimov, a vorbit artistul plastic Keita Ibrahima. Organizată în perioada 4 – 28 februarie 2011, expoziţia prezintă, într-o manieră inedită, icoane şi decoraţiuni realizate pe ceramică, lemn sau frunze, de două tinere talentate. Laura Ştefania Stroe s-a născut pe data de 27 decembrie 1980 şi a absolvit, în anul 2000, cursurile Liceului de artă „Margareta Sterian”, din Buzău, specializarea Artă monumentală. În iunie 2005 a obţinut diploma de licenţă în Istorie la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, iar din septembrie 2007 este doctorand în istorie la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Ovidius”. Jeni Efimov s-a născut pe 7 ianuarie 1981 şi a absolvit Liceul de Artă „George Georgescu”, din Tulcea. În iunie 2004 a obţinut diploma de licenţă în Arte plastice decorative la Universitatea de Artă şi Design din Cluj Napoca. În perioada 2004-2007 a fost profesoară de educaţie plastică la Colegiul Economic „Delta Dunării” respectiv la Liceul Pedagogic din Tulcea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top