Comisia Europeană

EXCLUSIV: Cutremur în Primăria Constanța! Directorul Confort Urban SRL, Viorel Farcaș, urmărit penal de procurorii DNA!

Disconfort mare la firma primăriei Constanța, SC Confort Urban SRL. Directorul acesteia, Viorel Farcaș, un apropiat al clanului Mazăre & Constantinescu a fost pus oficial sub urmărire penală de către procurorii DNA. În plus, împotriva acestuia s-a luat și măsura controlului judiciar pe care inculpatul o poate contesta în fața judecătorului de drepturi și libertăți.

Un articol de Călin Gavrilaș

Zilele trecute, Viorel Farcaș a intrat în vizorul DNA pentru infracțiunile de luare de mită, abuz în serviciu, spălare de bani și instigare la delapidare. Se pare că prejudiciul creat de către directorul Confort Urban, firmă cu acționar majoritar Primăria Constanța, este de peste 4 milioane de euro și el ar fi fost realizat în anul 2014. Acest prejudiciu ar consta în contracte semnate ilegal de către firma condusă de Farcaș cu anumite societăți comerciale private. SC Confort Urban SRL are ca principal domeniu de activitate ”lucrări de construcție a drumurilor și autostrăzilor” și este administratorul tuturor drumurilor și parcărilor din orașul Constanța.
Viorel Farcaș este un apropiat al celebrului cuplu Mazăre & Constantinescu, el ocupând funcții în cadrul primăriei Constanța încă din anul 1996. Astfel, până în anul 2011 a ocupat diverse funcții în cadrul Biroului de Drumuri și Iluminat Public, iar din anul 2011 a fost numit director general al SC Confort Urban SRL. Tot din CV-ul lui, aflăm că Viorel Farcaș este absolvent al Facultății de Nave și Inginerie Electrică – Galați (2005).
Din declarația de averea a directorului Confort Urban, observăm că Farcaș era un om foarte foarte credincios. Astfel, o icoană a Sf. Nicolae este trecută ca având valoarea de 60.000 de euro, deși semnatarul declarației recunoaște că ”nu este făcută o evaluare”. Mai departe, Farcaș a vândut un apartament în anul 2015 în valoare de 110.000 euro, iar venitul acestuia anual de la firma primăriei era de 71.011 de lei. Veniturile soției care are un PFA (persoană fizică autorizată) nu sunt trecute în declarația de avere a lui Viorel Farcaș, probabil aceasta neavând flerul soțului.
Nu numai credința l-a apropiat pe Viorel Farcaș de bani, ci și un club sportiv (unde este asociat cu 75%) în care era jucător/antrenor care-i aducea anual venituri de 48.924 de lei. Însă, directorul Confort Urban SRL a excelat la capitolul noroc (până să intre în vizorul DNA), el câștigând, conform declarației de avere depusă în luna iunie 2016, suma de 185.000 de lei din pariuri sportive.
Vom reveni cu amănunte.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top