Actualitate

Eveniment de brokeraj la CCINA privind transportul maritim dintre România și Ucraina 

La sediul Camerei de Comerț Industrie, Navigație și Agricultură din Constanța (CCINA) s-a organizat azi, 18 august, evenimentul de brokeraj cu tema „Oportunități de parteneriat între întreprinderi din România și Ucraina pentru dezvoltarea afacerilor în domeniul Creșterii Albastre, din sectorul de transport maritim”.

Evenimentul s-a desfășurat în format hibrid facilitând și participarea unor specialiști din România și Ucraina prin conexiune online.

Lucrările au fost deschise de Ruxandra Serescu, director general al CCINA Constanța, instituția gazdă al evenimentului organizat.

Olena Zhukova a prezentat activitățile Clusterului Maritim din Ucraina specializat în activități din domeniul construcțiilor de nave.

În calitate de invitați de onoare au luat cuvântul Alexander Zgurovsky, rector al Universității Naționale Tehnice Igor Sikorsky din Kiev, Oleksandr Senkevych, primarul orașului Nikolaev – Ucraina, Cezar Bichescu city manager al orașului Galați și Gelu Stan, director general al Asociației Constructorilor de Nave din România – ANCONAV.

Eden Mamut a prezentat proiectul 4 BIZ – Boosting Black Sea Blue Biz, care are ca scop sprijinirea întreprinderilor inovative și a startup-urilor din domeniile transportului maritim, acvacultură și piscicultură, turism maritim și costier.

La lucrări au participat reprezentanți ai firmelor din sector, din Ucraina și România, care au prezentat propuneri de cooperare și dezvoltare de afaceri, în parteneriat.

În urma dezbaterilor a rezultat un interes deosebit pentru cooperarea dintre firmele de profil din Ucraina și România, dezvoltarea de concepte inovative de ambarcațiuni și nave pentru navigație costieră și fluvială cu eficiență energetică ridicată și impact minim asupra mediului înconjurător.

Au fost avansate propuneri de cooperare în domeniul exploatării gazelor din platforma continentală, a utilizării resurselor de energie regenerabilă și în domeniul soluțiilor sustenabile pentru agricultură și acvacultură.

Participanții la eveniment au apreciat în mod deosebit inițiativa Rețelei Universităților de la Marea Neagră de a organiza acest eveniment.

Au fost stabilite prioritățile pentru perioada următoare, precum și instituțiile responsabile pentru continuarea inițiativelor agreate in comun.

Proiectul 4BIZ – Boosting Black Sea Blue Biz este finanțat de către Comisia Europeană, prin Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA), în cadrul programului Fondul european pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură (FEAMPA), iar durata proiectului este de 24 luni.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top