Politic

Este oportună impunerea unei taxe pentru îngrijirea spaţiilor verzi din Constanţa?

Deputatul Bogdan Bola aduce în discuţie propunerea Primăriei Constanţa, aflată deocamdată în dezbatere publică, de introducere a unei taxe pentru îngrijirea spaţiilor verzi.

SPIT Constanta a lansat în consultare publică cuantumul taxelor și impozitelor pentru anul viitor. Una dintre acestea vizează: „introducerea taxei de amenajare şi întreţinere spaţii verzi în cuantum de 50 lei/persoană fizică/an şi desfiinţarea obligaţiei asociaţiilor de proprietari de a curăţa şi întreţine suprafaţa de spaţiu verde tangentă condominiului care nu constituie parte comună a acestuia”.

Bola consideră că această taxă nu se justifică pentru că e vorba de un serviciu pe care oricum primăria ar trebui să îl presteze în beneficiul public şi se crează şi o situaţie de ingelitate dacă ne gândim la constănţenii care locuiesc la case:

“Dacă alte propuneri de mărire de taxe, lansate în această consultare publică, mi se par normale, să dai 50 de lei în plus pe un serviciu pe care Primăria ar trebui să îl livreze deja locuitorilor mi se pare prea mult. De exemplu, cum motivezi această taxă pentru constănțenii care locuiesc la case și pe care nu îi ajută cu nimic desființarea obligației asociației de proprietari de îngriji spațiul verde din jurul blocului. Asta unde mai există astfel de spații verzi…

Care este părerea dumneavoastră – se justifică această taxă sau nu?

Credeți că este oportună această măsură sau ar fi trebuit procedat altfel?

Prin introducerea taxei de amenajare şi întreţinere spaţii verzi, Primăria estimează că va aduce la bugetul local peste 16 milioane de lei. Considerați că vom avea, dacă va intra în vigoare, mai multe spații verzi și mai bine întreținute în următorii ani?

Consultarea se va încheia pe 23 noiembrie, dată până la care toate persoanele interesate pot depune propuneri la sediile SPIT Constanța, deci nu ezitați să vă spuneți părerea”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top