Actualitate

Eric Hauck, șef al Delegației Guvernului Cataloniei în Europa de Sud – Est, în vizită de lucru la Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a primit miercuri, 4 mai 2022, vizita șefului Delegației Guvernului Cataloniei în Europa de Sud – Est, Eric Hauck. La întâlnirea de lucru, care a avut loc la sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea, au mai participat și viceprimarul municipiului, George Șinghi, subprefectul Nicolae Topoleanu, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Cristina Popescu și managerul Centrului Cultural „Jean Bart“ Tulcea, Ionuț Ștefan.

În deschiderea discuțiilor, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a vorbit despre contextul care a făcut posibilă această deschidere din partea Cataloniei pentru situația din județul Tulcea, respectiv ședința Biroului Politic al Conferinței Regiunilor Periferice Maritime (CRPM).

Mai exact, intenția prezentei vizite de lucru în județul Tulcea a fost lansată la finalul lunii martie, atunci când, alături de o delegație din partea Consiliului Județean Tulcea, vicepreședintele Huleni a participat la ședința Biroului Politic al Conferinței Regiunilor Periferice Maritime. În cadrul unei întrevederi ocazionate de această ședință lucrativă a CRPM, reprezentanții regiunii Catalonia și-au exprimat dorința de a sprijini HUB-ul umanitar din județul nostru.

„Principalul scop al acestei vizite este reprezentant de stabilirea unui cadru de acțiune pentru viitorul apropiat, în vederea acordării de sprijin umanitar din partea Cataloniei. Mai precis, domnul Eric Hauck este astăzi aici pentru a afla exact cum procedăm, cum suntem organizați, iar în acest sens, ieri, a vizitat HUB-ul umanitar din Tulcea, iar astăzi a ajuns la Isaccea,  pentru a vedea modalitatea de intervenție în vederea acordării de sprijin umanitar“, a transmis Mihai Huleni, în cadrul întrevederii.

Eric Hauck, despre nevoia de cooperare între regiuni

Reprezentantul Guvernului Cataloniei a vorbit despre importanța „diplomației soft“, a cooperării interregionale, în contextul în care conflictul armat purtat la câțiva kilometri de județul Tulcea este dovada clară a faptului că „diplomația clasică a suferit un eșec“.

În cadrul aceleiași întâlniri, subprefectul Nicolae Topoleanu a făcut referire la cei peste 61.000 de refugiați ucraineni care au ajuns în România prin punctul de trecere a frontierei de la Isaccea (începând cu finalul lunii februarie 2022), iar viceprimarul George Șinghi a adus în discuție modul profesionist în care autoritățile tulcene au știut să gestioneze criza declanșată de conflictul dintre Rusia și Ucraina, dar a făcut referire și la  investițiile pe care municipiul și județul Tulcea le derulează în vederea dezvoltării zonei, în acest sens insistând asupra deschiderii reprezentanților administrației publice din Tulcea în vederea cooperării cu partenerii catalani.

Propuneri de cooperare pe termen scurt, mediu și lung

Pe termen scurt, spune Eric Hauck, se propune implicarea directă a  catalanilor în acordarea de sprijin umanitar, iar în acest sens deja a fost solicitată a listă centralizată a necesarului de materiale sanitare și medicamente, în vederea transmiterii ei către Guvernul Cataloniei.

Pe termen mediu, cooperarea se poate axa fie pe parteneriate și schimburi de experiență în domeniul privat (fie în turism, agricultură etc), fie în domeniul cultural.

Pe termen lung, Eric Hauck a făcut referire la oportunitățile de investiții din județul și municipiul Tulcea, în funcție de interesele ambelor părți implicate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top