În timp ce mulți dintre români se zbat să acopere cheltuielile zilnice ale familiei lor, șefii Bisericii Ortodoxe Române continuă să sfideze prin opulența în care își duc traiul.
Episcopii uită de cele mai multe ori că sunt călugări, care au făcut un jurământ al sărăciei, și trăiesc în adevărate palate, cu monahi care îi slujesc, feriți de ochii celor care prin banii lăsați în cutia milei le sponsorizează traiul indecent de luxos.
EPISCOPUL preferat al Patriarhului-haine și bijuterii de 1,5 MILIOANE EURO!
Timotei Prahoveanu deține o impresionantă colecție de mitre, dar și veștminte cultice, cruci și engolpioane (icoane lucrate dintr-un metal prețios, purtate la gât de episcopi), în valoare de, ATENȚIE, 1,5 MILIOANE EURO!Citește mai mult: https://www.dezvaluiri.ro/episcopul-patriarhului-haine-si-bijuterii-de-15-milioane-euro/
Publicată de Dezvăluiri.ro pe Vineri, 28 iunie 2019
Acești „Prinți ai Bisericii” sunt numiți în funcțiile lor de alți episcopi, într-o totală lipsă de transparență, după criterii de cele mai multe ori discutabile. Acești oameni sunt stăpâni pe averea Bisericii și beneficiari ai unor sume uriașe de la bugetul de stat, fără ca vreo instituție să îi întrebe cum cheltuiesc acești bani.
Astăzi vă prezentăm cazul revoltător al Episcopului vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, unul dintre preferații Patriarhului Daniel, pe care l-a luat cu el din Moldova odată cu înscăunarea pe cel mai înalt jilț al BOR.
La Patriarhie se spune că dacă ai topi tot aurul și argintul din bijuteriile lui Timotei, ai acoperi Catedrala Mântuirii Neamului
Timotei Prahoveanu deține o impresionantă colecție de mitre, dar și veștminte cultice, cruci și engolpioane (icoane lucrate dintr-un metal prețios, purtate la gât de episcopi), în valoare de, ATENȚIE, 1,5 milioane de euro!
Persoane din interiorul BOR, sătule de ieșirile extravagante ale acestui personaj, ne-au ajutat să documentăm, prin intermediul fotografiilor realizate cu diverse ocazii, existența a 112 seturi de haine. Aceleași surse ne-au asigurat că Timotei are în colecția sa cel puțin 200 de astfel de seturi. La un preț mediu de 4000 euro pentru un set (cel mai scump dintre cele identificate de noi costă 25000 euro!), ajungem la haine în valoare de 1 milion euro.
Dacă adăugăm la aceste haine și seturile de cruci din materiale prețioase, engolpioanele cu icoane sculptate în fildeș de elefant, cu pietre prețioase, bastoanele din lemn nobil îmbrăcat în fildeș (150 de seturi, a 3500 euro bucata), și mitrele de 100.000 euro (despre care am scris aici), ajungem la aproape 1,5 milione de euro!
Aceste obiecte exclusiviste au fost cumpărate sau comandante la magazine specializate din Grecia (Atena, Tesalonic), Australia sau România.
Nu degeaba există o glumă care circulă prin Patriarhia Română, că dacă ar fi să topești toate engolpioanele și crucile lui Timotei, ai acoperi Catedrala Mântuirii Neamului în aur și argint!
Timotei: Cine dintre noi şi-ar schimba hainele bogate, hainele de firmă şi foarte scumpe cu hainele unui cerşetor?
Vă propun acum să îl „ascultăm” împreună pe Timotei, în timp ce vorbește despre milostenie, îndemnându-i pe creștini să nu își mai cumpere „haine de firmă şi foarte scumpe”, ci să îi ajute pe săraci.
„Cine dintre noi şi-ar schimba hainele bogate, hainele de firmă şi foarte scumpe cu hainele unui cerşetor? Să o rugăm pe Sfânta Parascheva cea mult folositoare să întărească credinţa noastră, să ne facă mai buni asemenea bunătăţii pe care a avut-o ea, să ne facă mai rugători, mai nevoitori, aşa cum a fost ea”.
(Predică ținută în 2017, cu prilejul unei procesiuni cu Moaștele Sfintei Parascheva la București)
„Omul care trăia în slavă multă arată că Dumnezeu se milostivește spre toți, dar nu toți răspund milostivirii Lui. Acest om care avea de toate putea să ofere cu ușurință unui om sărac sau chiar mai multora din masa lui îmbelșugată. Însă, Evanghelia ni-l prezintă ca pe un om deosebit de rău deoarece din masa lui s-ar fi putut bucura și alții. Dacă în viața aceasta unii oameni au primit cele bune ale lor, adică mai mult decât alții, însă nu au știut cum să rânduiască aceste bunătăți pe care le-au primit, aceștia nu vor avea parte dincolo de bucuria Stăpânului.
În al doilea rând, mai învățăm că sărăcia lui Lazăr, faptul că el a fost atât de lipsit de cele trebuincioase din viața aceasta și mai ales faptul că el s-a mulțumit cu această stare umilă în care se afla, i-a adus răsplată și bucurie veșnică. Sărăcia în sine nu este o virtute, așa după cum nici bogăția nu este o piedică în calea dobândirii Împărăției cerurilor.”
(Predică din 2015, după Sfânta Liturghie oficiată în Biserica Acoperământul Maicii Domnului și Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian din Titan, București).
Mihai Răzvan ROTARU