Exclusiv

Episcop: NU pot emite ipoteza unui SUICID în cazul preotului otrăvit! Unde va fi îngropat Moroșan

Preotul Cătălin Moroșan, decedat după o lună de suferință din cauza ingerării unei substanțe toxice, NU va fi înmormântat în Constanța, deși aici a slujit și aici locuia.

Probabil la solicitarea familiei, Cătălin Moroșan urmează a fi înhumat în județul Suceava, de unde se trage. Informația a fost oferită de către ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, cu ocazia răspunsului la întrebarea unui credincios, postat pe siteul Arhiepiscopiei. Enoriașul a dorit să știe dacă Moroșan va fi înmormântat creștinește sau i se va refuza slujba religioasă, cum se întâmplă cu persoanele care se sinucid:

Sărut mâna, Înaltpreasfințite Părinte Arhiepiscop Calinic! Binecuvântați! Cred că ați auzit de cazul părintelui Cătălin, fiul al eparhiei noastre care a decedat după o lună de comă pe fondul ingerării unei substanțe necunoscute… Familia și cunoscuții susțin că părintele nu ar fi făcut asta niciodată… Întrebarea mea este, va avea parte de o înmormântare creștinească specifică unui preot sau de slujba unui sinucigaș? Știm cu toții ca e ușor să dai vina pe cel decedat în loc să cauți vinovatul. Dacă nu va avea parte de înmormântare cum se cade unui preot și de va avea parte de înmormântare ca un sinucigaș, va mai fi îmbrăcat în vesminte preoțești? Binecuvântați și iertați! Post binecuvântat!”

ÎPS Calinic tulbură și mai rău apele

Răspunsul ÎPS Calinic nu este unul care să limpezească subiectul, ci dimpotrivă, pentru că ierarhul, după ce amintește că are studii în drept și medicină, spune că a citit certificatul medico-legal și NU poate emite ipoteza unui suicid:

Doamne, ajută!

Din păcate, nu cunosc cazul. Din certificatul medico-legal reiese ca diagnostic: „Intoxicare cu substanță necunoscută”; nu se precizează dacă actul a fost un act voluntar sau involuntar. Ca atare, deși sunt licențiat în drept, cu studii medicale,

nu pot emite ipoteza unui eventual suicid și,

– fiind fiul unei alte eparhii, nu pot să mă pronunț asupra slujbei de înmormântare, chiar dacă înmormântarea se săvârșește pe raza Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Dumnezeu să-l ierte!”.

Mihai Răzvan ROTARU

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top