Actualitate

Educație non-formală pentru 350 de elevi din județul Tulcea

În cadrul proiectului finanțat cu fonduri europene, în trei unități școlare de pe raza județului Tulcea vor fi amenajate spații educative outdoor, specifice tipurilor de educație non-formală ce vor fi derulate până la finalul acestui an.

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat, astăzi, începând cu ora 10.00, la lansarea proiectului „Activități Creative Outdoor și Relaționare prin Descoperire – ACORD“, implementat de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, alături de cei trei parteneri: Școala „Nichifor Ludovig“ din Niculițel, Școala „Gheorghe Banea“ din Măcin și Școala „Danubius“ din municipiul Tulcea.

În cadrul evenimentului, inspectorul general Viorica Pavel a vorbit despre obiectivele proiectelui, despre indicatorii lui, dar și despre principalele activități prevăzute.

Obiectivul principal al proiectului este reducerea riscului de părăsire timpurie a școlii în rândul elevilor proveniți din grupuri vulnerabile, din trei comunități educaționale din județul Tulcea, prin dezvoltarea unor măsuri integrate de educație non-formală, orientate pe nevoile elevilor.

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a vorbit despre importanța completării educației formale cu acest tip de învățare outdoor:

„Vreți să scoateți limba română și matematica din clasă și să o duceți în natură întrucât omul are o legătură intrinsecă cu natura. Sunt încrezător că educația poate fi făcută și altfel, mai empatic, mai plăcut decât formalismului anumitor cadre, iar acest tip de proiect are abilitatea de a duce elevii în alte direcții decât unele ce pot avea consecințe negative. Copiii pot, așadar, să se distanțeze de lumea tehnologiei și pot identifica noi alternative de petrecere a timpului în mijlocul naturii. Eu am încredere deplină în conducerea Inspectoratului Școlar Județean, dar și în toți directorii unităților școlare implicate că vor duce la bun sfârșit acest proiect deosebit de important pentru sistemul educațional tulcean“, a transmis, în cadrul conferinței, vicepreședintele Mihai Huleni.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top