Actualitate

Echipamente IT pentru elevii și dascălii comunei Pantelimon

Elevii Școlii Gimnaziale numărul 1 Pantelimon, ai Școlii Primare numărul 3 din Pantelimon de Jos și ai Școlii Primare numărul 4 din Runcu din județul Constanța, vor primi echipamente IT pentru buna desfășurare a activității educaționale în contextul creat de pandemia de COVID-19.

Dotarea cu aceste echipamente este posibilă datorită implementării de către primăria comunei Pantelimon a unui proiect cu fonduri guvernamentale.

„Cererea de finanțare la proiectul „Achiziție de echipamente din domeniu tehnologiei IT” (mobile, tablete, echipamente și dispozitive necesare activității didactice pentru elevi și cadre didactice” a fost admisă pentru finanțare”, transmite Costel Armășescu, primarul acestei comune.

Proiectul face parte din Axa Prioritara 2, a  Programului Operațional Competitivitate 2014-2020. Astfel, Școala Gimnazială din Pantelimon va primi 166 de tablete, 9 camere web pentru videoconferințe, 9 sisteme all online, 9 routere wirelles și 16 laptopuri. Celelalte două școli vor primi câte 10, respectiv, 29 de tablete, precum și alte echipamente.

„Rezultatele muncii echipei încep să apară”, concluzionează primarul Costel Armășescu.

Guvernul României a pus la dispoziția unităților administrativ-teritoriale acest proiect pentru finanțarea echipamentelor IT necesare învățământului online, în contextul pandemiei de COVID-19. Investițiile sunt menite să asigure buna desfășurare a procesului educațional atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activităților didactice.

Măsura are în vedere dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top