Opinii

Drumurile comunale din Ostrov, deszăpezite la timp

Așa cum ne asigura încă din ultimele luni ale anului 2016, primarul comunei constănțene Ostrov, Niculae Dragomir, s-a îngrijit de problema deszăpezirii drumurilor comunale. În acest sens Primăria a încheiat un contract de prestări servicii de deszăpezire cu o societate comercială care asigură curățirea anumitor drumuri. La rândul său, administrația publică locală asigură cu utilajele din dotare deszăpezirea unor drumuri comunale. Este vorba de acele drumuri pe care circulă microbuzele școlare.

Este deja cunoscut că luna ianuarie 2017 a debutat cu o succesiune de coduri meteorologice de viscol și zăpadă care au ridicat mari probleme administrațiilor publice din întreaga Dobroge. Nici comuna Ostrov nu a scăpat de aceste intemperii, mai ales că satul de reședință este situat de-a lungul drumului național DN 3 (București – Călărași – Constanța), fiind ultima localitate înainte de frontiera cu Bulgaria. Astfel, în mai multe rânduri, acest drum a fost închis traficului rutier, decizie luată de către autoritățile județene și naționale, cele care aveau și sarcina deszăpezirii lui și a altor drumuri județene.
Operațiunile de deszăpezire coordonate de către comandamentul de iarnă al primăriei Ostrov s-au desfășurat pe toate drumurile comunale ce leagă cele șase sate componente ale comunei. În special drumurile comunale DC 43 și DC 42 au fost în atenția autorităților, ele făcând legătura populației cu DN 3, implicit cu reședința de comună.
Comuna Ostrov include un număr de 6 sate, care depind de ea din punct de vedere administrativ. Aceste sate sunt: Almălău – 4 km, Bugeac- 5km, Galiţa- 9km, Gârliţa –15 km şi Esechoi- 21 km, fiind legate de centrul de reședință al comunei- Ostrov, prin drumurile comunale DC 43 și DC 42.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top