Actualitate

Drumul care leagă orașul Cernavodă de port ar putea intra în administrarea primăriei

Nereparat din anul 1981, drumul care leagă orașul Cernavodă de port este în administrarea Administrației Fluviale a Dunării de Jos (A.F.D.J.) Giurgiu. El este un punct deosebit de important pentru valorificarea proiectului Via Verde, implementat de administrația locală.

Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) a anunțat că, alături de Primăria Cernavodă și reprezentanții Ministerului Transporturilor, se va implica pentru ca acest drum să treacă în administrarea primăriei.

„Acest drum nu a mai fost reparat din 1981 și actualmente este în administrarea Administrației Fluviale a Dunării de Jos (A.F.D.J.) Giurgiu. În urma discuțiilor cu primarul localității Cernavodă, Liviu – Cristian Negoiță am decis să mă implic în trecerea acestui drum de la autoritățile portuare din Giurgiu la Primăria Cernavodă”, afirmă senatorul.

Septimiu Bourceanu explică și ce stă la baza demersului. „Motivul principal este că drumul poate fi reabilitat de administrația locală și poate conecta orașul Cernavodă de Canalul Dunăre Marea Neagră ca urmare a proiectului Via Verde Cernavodă care are ca scop, printre altele, aducerea centrului oraşului Cernavodă într-o legătură nemijlocită cu Canalul Dunăre – Marea Neagră cu care comunitatea locală se identifică. ”

Discuțiile cu factorii de decizie din Ministerul Transporturilor au fost demarate încă din luna ianuarie a acestui an și acum lucrurile „intră pe un făgaș normal, iar drumul urmează să fie reabilitat după ce va intra în administrarea autorităților locale din Cernavodă. Așa cum ne-a prezentat primarul din Cernavodă, Via Verde este un proiect important pentru comunitatea locală din Cernavodă, un proiect pe care îl susțin”, mai spune senatorul liberal.

Via Verde se întinde pe aproximativ șapte hectare și este prevăzut cu pistă pentru biciclete, alei pietonale, locuri de joacă pentru copii, locuri amenajate pentru sport, meditație și relaxare, foișoare, pavilioane, platforme verzi, amfiteatru, două scene, podețe și fântâni, toate acestea contribuind la creșterea potențialului de promenadă și de utilizare de către public a spațiului verde.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top