Mediul sub lupă

Drept la replică

Referitor la materialul de presă cu titlul „Şeful de la Investigarea Fraudelor, Ioan Tomescu muşamalizează o anchetă pentru a-şi proteja rudele„, publicat pe site-ul Dezvăluiri.ro, la data de 14.03.2013, având ca subiect situaţia celor 300 de hectare de pământ, exploatate fără drept de un grup de arendaşi din Mereni, vă precizăm următoarele:
Funcţia şefului Serviciului Investigarea Fraudelor este una cu caracter administrativ, acesta având atribuţiuni de coordonare şi control, fără implicare în activităţi de cercetare și cauzele aflate în instrumentare, care sunt supuse supravegherii şi controlului unităţilor de parchet competente.

Împuternicit la Comanda Inspectoratului de Poliție a Județului Constanța
Comisar Șef Rapotan Adrian

Ofiţerul la care faceţi referire pe parcursul materialului jurnalistic nu este fiul şefului Serviciului Investigarea Fraudelor, iar activităţile efectuate pe parcursul investigaţiilor au fost materializate în acte procedurale ce constituie dosarul de cercetare penală, întocmit ca urmare a mai multor sesizări adresate de reprezentanţii unei societăţi comerciale, dar şi persoane fizice, titulare ale unor contracte de închiriere pe suprafeţele de terenuri în litigiu, care au suferit prejudicii materiale.
Spre corecta informare a opiniei publice vă comunicăm faptul că, în dosarul ce a fost instrumentat de lucrătorii Serviciului de Investigarea Fraudelor şi înaintat în decembrie anul trecut unităţii de parchet competente, cu propunere de promovare în instanţă, cercetările s-au efectuat, faţă de edilul comunei Bărăganu şi alte persoane şapte persoane, sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de distrugere, instigare la infracţiunea de distrugere, tulburare de posesie, instigare la infracţiunea de tulburare de posesie, fals intelectual şi uz de fals, prejudiciul estimat în această cauză fiind de 700 000 lei. Pe parcursul efectuării cercetărilor au fost audiate persoanele implicate şi au fost administrate toate probele în acuzare și apărare, astfel cum sunt ele prevăzute în legislația penală în vigoare, implicit documente privind situația juridică a suprafețelor de teren în litigiu. Astfel, considerăm că titlul și articolul în sine nu reflectă realitatea, nefiind solicitate puncte de vedere ale tuturor părților implicate și aduce un prejudiciu grav imaginii noastre, prin încercarea de intimidare a lucrătorilor de poliție. În virtutea dreptului la replică și a relațiilor de bună colaborare dintre instituțiile noastre, a obiectivității de care ambele părți trebuie să dăm dovadă, vă rugăm să aveți în vedere aceste precizări și să le publicați pe site-ul dumneavoastră. Polițiștii vizați de acest articol de presă își rezervă dreptul de a acționa în instanță, dacă s-au considerat prejudiciați.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top