Actualitate

Dispensar modern, construit în comuna tulceană Carcaliu

Lucrările la noul dispensar din Carcaliu au început în anul 2018. Era o necesitate, mărturisește primarul Gheorghe Panfil, deoarece clădirea veche a dispensarului era într-o stare avansată de deteriorare.

Finanțarea proiectului a fost asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, derulat prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale. Așa a primit un milion de lei comuna Carcaliu pentru obiectivul „reabilitare și modernizare dispensar”.

După un an și jumătate de muncă, clădirea dispensarului este finalizată, arătând la standarde europene. Zilele acestea a avut loc recepția lucrării de către reprezentanții administrației locale.

„În urmă cu un an și jumătate, anunțam demararea procedurii pentru realizarea obiectivului de investiții: Reabilitare și modernizare Dispensar, comuna Carcaliu, județul Tulcea. Acum venim cu vești bune! A avut loc recepția lucrării!

Ceea ce a mai rămas de făcut este dotarea cu mobilier și aparatură și darea în folosință în primăvara acestui an”, spun reprezentanții primăriei Carcaliu.

Primarul Gheorghe Panfil a arătat în numeroase rânduri necesitatea unui dispensar și a unui medic în localitate. Fiind vorba despre mulți localnici în vârstă, un cabinet medical dotat cu aparatură de specialitate este mai mult decât important pentru comunitate. De altfel, investiția în sănătate și în oameni care să ofere servicii medicale a fost preocuparea constantă din ultimii ani a edilului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top