Actualitate

Dispare piatra cubică din Tulcea? Ce spune primarul Ștefan Ilie

Primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, vine cu explicații despre soarta arterelor de circulație pavate cu piatră cubică. Ilie recunoaște că acestea sunt foarte vechi și din cauza uzurii crează mari neajunsuri celor care circulă pe ele. Primarul din Tulcea spune că piatra care este acum pe străzi este distrusă în mare parte, spartă sau rotunjită prin intensa utilizare, cu spații foarte mari între ele, fapt care aduce foarte mari prejudicii circulației, autoturismelor, pietonilor şi celor care locuiesc în vecinătate.

De aceea, cu câteva excepții, străzile se vor asfalta, iar trotuarele vor fi reabilitate, respectând structura lor, în funcție de zonă.

Una dintre excepţii este strada Gloriei, care, ca o continuare a zonei de promenadă de la Faleză si până la Monument, va avea o nouă piatră cubică, după un sistem nou, în aşa fel încât să se poată circula în condiții normale, ca pe atâtea alte străzi pavate din orașele civilizate. Această soluție presupune, de asemenea, și costuri importante.

Acum două săptămâni am mai semnat un contract care cuprinde nişte străzi cu piatră cubică şi mai avem proiecte pe programul <<Anghel Saligny>>. Prin cele patru proiecte vom înlocui piatra cubică şi o vom refolosi în alte spaţii. În momentul în care vom semna autorizaţia de construire pentru străzile Mahmudiei şi Eternităţii, de exemplu, care sunt cele mai avansate probabil vom începe lucrările pe acestea începând din această toamnă. Sper ca cele două pe care le avem acum în execuţie şi pentru care am semnat contractele să înceapă din toamna acestui an. Dacă nu încep în toamna acestui an, în primăvara anului viitor vom avea lucrări care se vor finaliza până la sfârşitul toamnei pe Eternităţii şi Mahmudiei. În proiect sunt prinse şi străzile Babadag şi Isaccei. Dacă reuşim să obţinem toate avizele şi să dăm ordinul de începere a lucrărilor, acestea vor începe din această toamnă cu strada Mahmudiei şi Eternităţii. Prima care va fi afectată va fi Mahmudiei, pentru că acolo am obţinut avizele pentru dislocarea arborilor, care, deşi sunt verzi, fiind foarte bătrâni au dislocat trotuarele. În locul lor vor fi păstrate alveole şi vor fi plantaţi alţi copaci”, a declarat primarul Ștefan Ilie pentru ziarul Delta.

Piatra cubică scoasă nu va fi vândută sau aruncată, ci va fi refolosită de Primaria Tulcea pentru realizarea de alei, zone de promenadă, locuri de repaos sau ornamente în parcuri.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top