Actualitate

Direcția Generală de Proiecte din cadrul C.J. Constanța a prezentat proiectul privind “Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”

Consiliul Județean Constanța prin Direcția Generală de Proiecte a organizat, astăzi 17 iulie, o conferința de presă privind prezentarea proiectului “Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre” cod eMS BSB-538.

Consiliul Judeţean Constanţa în calitate de Lider de parteneriat, împreună cu Asociaţia Bulgară pentru Transferul Tehnologiei şi Inovaţiei din Bulgaria şi Consiliul Raional Ungheni din Republica Moldova, implementează proiectul “Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre” cod eMS BSB-538 al cărui contract de finanțare a fost semnat în data de 09 august 2018.

Finanțarea se realizează din fonduri europene prin Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, Prioritatea 2 – Promovarea coordonării protecţiei mediului şi reducerea în comun a deşeurilor marine în Bazinul Mării Negre, Obiectivul Specific 2.1 – Îmbunătăţirea monitorizării în comun a mediului, cu o valoare totală de 723.472,24 euro (aproximativ 3.359.588,80 lei) din care contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Constanţa este de 29.628,00 euro (aproximativ 137.583,54 lei). Perioada de implementare a proiectului este 10.08.2018 – 09.08.2020.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea bunăstării populației din regiunile din Bazinul Mării Negre prin creșterea durabilă și protecția în comun a mediului înconjurător și dezvoltarea unei legături transfrontaliere pe termen lung între parteneri, în ceea ce privește mediul înconjurător.

Proiectul are în vedere desfăşurarea unor activităţi integrate de prevenire, protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă cauzate de pericole de mediu, precum cutremurele, inundațiile, alunecările de teren sau incendiile forestiere. Rezultatele aşteptate cuprind:

– implementarea unui sistem integrat de monitorizare a mediului în cele trei ţări partenere; 

– creşterea capacităţii instituţiilor publice de a interveni şi gestiona eficient situaţiile de urgenţă;

– creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice din Bazinul Mării Negre privind problemele de mediu;

– dezvoltarea unor soluţii IT inovatoare (platforme online şi aplicaţii pentru telefonul mobil) uşor accesibile populaţiei şi organismelor interesate în ceea ce priveşte riscurile de mediu şi situaţiile de urgenţă;

– îmbunătăţirea disponibilităţii datelor în Bazinul Mării Negre în ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă, precum şi riscurile şi vulnerabilităţile mediului înconjurător prin elaborarea unui plan de management al mediului şi alte studii în domeniu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top