Actualitate

Destinația Mamaia-Constanța va avea un parc de 7 kilometri

O parte din noutățile anunțate în conferința de presă organizată astăzi de către Organizația de Management a Destinației (OMD) Mamaia-Constanța a vizat modificările asupra Stațiunii Mamaia, în urma adoptării unui nou Plan Urbanistic. Așa cum a arătat președintele OMD, George Măndilă, momentan a fost definitivat concursul internațional de soluții. Urmează studiile de fezabilitate și lucrările efective, care vor avea un aspect considerabil asupra aspectului stațiunii, în următorii ani.

Plajele lărgite și parcul longitudinal

„Referitor la planul urbanistic zonal al plajei din stațiunea Mamaia, o firmă de arhitectură de la Cluj a câștigat concursul. A fost un concurs internațional de soluții. Avem și o soluție câștigătoare, care s-a transformat într-un document de achiziție publică, deci devine obligatoriu din acel moment.
Soluția câștigătoare prevede un parc lung de 7,5 km pe o lățime de 30, 40 sau 50 de metri, iar în momentul de față plaja are o lățime generoasă și permite așa ceva.
Aceasta o să fie o premieră mondială – să avem într-o stațiune turistică, la mare, pe plajă, un parc cu tot felul de dotări. Va fi un landmark al stațiunii, și de ce nu – al României!” a declarat președintele OMD Mamaia-Constanța, George Măndilă.

Reglarea situației urbanistice din Mamaia

Lucrările de pe plaja Mamaia vor fi efectuate de ABADL – administrator potrivit legii al plajelor din România. În paralel, este în lucru Planul Urbanistic al stațiunii, pentru care a fost desemnată o firmă din București.
Referitor la acesta, președintele OMD Mamaia-Constanța a folosit conferința de presă pentru a face un sumar al direcțiilor directoare care ar trebui să ghideze elaborarea PUZ-ului și pentru a promova ideile și propunerile OMD, dar și ale patronatelor din turism.
Un capitol important este cel referitor la evacuarea apelor pluviale: „Arhitectul care a proiectat stațiunea ne-a spus că Mamaia este o imensă grădină. Din pricina aceea, el nu a proiectat un sistem de scurgere pluvială, fiindcă totul intra prin absorbție, iar apele erau drenate spre mare, sau spre lac. Inițial, Mamaia avea spații verzi foarte, foarte mari, care acum nu mai sunt. De aceea e foarte important ca, odată cu modernizarea Bulevardului Mamaia să se rezolve și problema scurgerii pluviale. Fiindcă altfel, la orice ploaie mai mare, apa băltește pe carosabil.” a declarant președintele Măndilă.

Patronatele preferă soluțiile locale

Alte aspecte importante ce va trebui să fie rezolvate prin PUZ sunt situația promenadei de pe malul lacului (care este acum întreruptă de mai multe proprietăți private) și reconfigurarea sistemului de tranzit. Așa cum a indicat președintele Măndilă, numărul mare de imobile realizate în ultimii 20 de ani a făcut ca aleile și bulevardul din stațiune să nu mai poată prelua valorile de trafic de la orele de vârf.
În privința reconfigurării bulevardului și sistemului de tranzit, Măndilă a indicat că patronatele ar prefera soluția unor lucrări finanțate de la bugetul local – ceea ce ar permite mai multă flexibilitate în alegerea soluțiilor constructive.

Un articol de Răzvan PETRE

Articol scris ca urmare a colaborării ziarului Dezvăluiri.ro cu Organizația de Management al Destinației (OMD) Mamaia-Constanța.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top