Ştiri

Deputatul Vişan, despre legea care va reduce criza forţei de muncă în România

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege potrivit căruia persoanele care refuză un loc de muncă iși vor pierde dreptul de a mai primi ajutor social.
Deputatul George Vișan consideră că această măsură va stimula creșterea forței de muncă și va încuraja angajarea persoanelor beneficiare de ajutor social.
“Conform datelor de la Ministerul Muncii, sunt peste 25.000 de persoane care beneficiază de ajutor social fără să își caute un loc de munca de mai bine de 10 ani. Prin această lege, refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, atrage încetarea dreptului la ajutor social. Se încurajează astfel mersul la muncă și nu statul acasă, o măsură binevenită în contextul crizei de forță de muncă calificată cu care se confruntă angajatorii”, a spus deputatul Vișan.
Legea adoptată de Camera Deputaților a fost promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top