Politic

Deputatul Șișcu a adus amendamente la noul Cod al Urbanismului. Sunt vizate 16 localități din Deltă și un cartier al Municipiului Tulcea

Deputatul tulcean George Șișcu a participat la o întâlnire operativă cu mai mulți specialiști din cadrul Ministerului Dezvoltării, pe tema noului Cod al Urbanismului (un jalon important PNRR, pe care România trebuie să îl adopte până la finalul acestei sesiuni parlamentare).

„Am ridicat, cu această ocazie, o problemă importantă pentru județul nostru, în condițiile în care actul normativ amintit, în actuala formă, conține prevederi care vizează regimul construcțiilor în Delta Dunării care fac trimitere la Regulamentul de funcționare a Rezervației Delta Dunării, și nu la actul normativ în vigoare încă din 2008 (cu completările sale ulterioare), respectiv la Regulamentul-cadru de urbanism pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării adoptat prin Hotărâre de Guvern.

În urma unor discuții avute cu Arhitectul-Șef al Județului Tulcea, Cristian Ionescu-Preotu, precum și cu Arhitecta-Șefă a Municipiului Tulcea, Andreea Matache, am decis să aduc în discuție cu inițiatorul Codului Urbanismului, Ministerul Dezvoltării, această chestiune, pentru a fi operate amendamentele necesare din punct de vedere legal și care să elimine o posibilă confuzie care ar putea crea serioase probleme în cele 16 localități incluse în Hotărârea de Guvern din 2018, alături de un cartier al orașului Tulcea, Tudor Vladimirescu.

Regulamentului-cadru de urbanism pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este un document complex, în vigoare, care are prevederi extrem de precise cu privire la regulile de construire în teritoriul aflat sub jurisdicția ARBDD. După cum aminteam, ultima modificare importantă la acesta a avut loc anul trecut, în luna aprilie”, a fost concluzia trasă de deputatul liberal după această întâlnire.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top