Ştiri

Deputatul PNL George Șișcu: Suntem rușinea Europei la infrastructură rutieră

„Stimați colegi,
Anul 2017 s-a încheiat cu numai 15,4 kilometri noi de autostradă inauguraţi, deşi de-a lungul anilor reprezentanții Ministerului Transporturilor au promis că zeci de kilometri de autostradă vor fi daţi în folosinţă.

Să ne aducem aminte de declarațiile guvernanților de-a lungul timpului: Dan Şova, fost ministru al Transporturilor, declara în anul 2014: „Anul acesta vor fi inauguraţi încă circa 100 de kilometri şi începând de anul viitor vom avea o medie de 250 de kilometri pe an”. În 2015, Ioan Rus, tot fost ministru al Transporturilor, spunea: „De făcut în următorii ani: 725 de kilometri de autostradă, 184 de kilometri de autostradă fazată, 1.800 de kilometri de drumuri expres”. Sorin Buşe, fost ministru al Transporturilor, spunea apoi în 2016 că aproximativ 160 de kilometri vor fi finalizați în 2017. Nici Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, nu s-a lăsat mai prejos și declara în 2017 că-și asumă darea în folosință a 90 de kilometri de autostradă.
Mai nou, actualul Prim Ministru, doamna Viorica Dăncilă, a declarat finalizarea în următorii ani a 350 de kilometri de autostradă.
Stimați colegi, dacă toate declarațiile de mai sus ar fi fost respectate, am fi ajuns ca în anul 2018 să avem mii de kilometri de autostradă, însă din păcate, țara noastră are în acest moment doar 750 kilometri funcționali, motiv pentru care am fost declarați rușinea Europei la infrastructură rutieră.
Astfel, deși suntem al doilea mare stat din Europa Centrală și de Est, am rămas codași printre țările din regiune din punct de vedere al numărului de kilometri de autostradă raportat la populație și la suprafață.
Asta deoarece, conform statisticilor, în Bulgaria erau în funcțiune, în septembrie 2016, 786 km de șosele de mare capacitate, în Polonia erau în funcțiune, în ianuarie 2017, 3.274 km de șosele de mare capacitate, în Cehia, în 2015, erau finalizati 1.445 de kilometri de astfel de șosele, iar în Ungaria, în același an existau 1527 de kilometri.
La noi, în schimb, an de an, politicienii au promis sute de kilometri de drumuri sau autostrăzi care să brăzdeze ţara, iar la final de mandat au căutat vinovaţii.
Este cert că lipsa autostrăzilor ne duce într-o situație critică din punct de vedere al dezvoltării economice, ne condamnă la izolare, reduce fluxurile de investiţii străine în țară şi implicit crearea de locuri de muncă şi împiedică dezvoltarea durabilă a regiunilor noastre.
Stimați colegi, vrem fapte, nu vorbe. Vrem ca regiunile țării să nu se mai dezvolte diferit din cauza lipsei de infrastructură, vrem să nu mai avem sute de accidente rutiere soldate cu sute de morți anual, din lipsa de implicare a autorităților publice.
Vă mulțumesc,

Deputat PNL, Circumscripția 38 Tulcea
Șișcu George
(Declaraţie politică)”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top