Ştiri

Deputatul PNL, George Șișcu, către PSD – ALDE: „Încetați odată pentru totdeauna cu încercările de aservire a țării către proiecte și interese private fără niciun control public”

Curtea Constituțională a României confirmă neconstituționalitatea legii care modifica articolul privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Deputatul PNL, George Șișcu, menționează că acest lucru blochează pentru moment demersurile celor de la PSD – ALDE de a controla resursele țării după bunul plac și că trebuie ca parlamentarii să fie în continuare atenți și să oprească și pe viitor astfel de legi periculoase: „În urma sesizării făcute alături de colegii mei liberali la Curtea Constituțională a României, aceasta a constatat pe data de 13 februarie a.c, că legea care modifica articolul 1, alineatul (3) din OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice este neconstituțională. Evident, ne așteptam la o astfel de rezoluție, întrucât legea elimina practic guvernanța corporativă a companiilor de stat, ducând la politizarea totală a conducerii acestora, lucru inadmisibil într-o țară democratică, membră a Uniunii Europene, așa cum este țara noastră. 

 Legea mai sus menționată a fost criticată foarte dur de Consiliul Investitorilor Străini și Fondul Proprietatea. De altfel, Fondul Proprietatea a considerat că ziua adoptării actului normativ a fost cea mai neagră zi din istoria guvernanței corporative din România, prin textul ordonanței fiind exceptate circa 100 de companii de stat de la aplicarea legislației privind guvernanța corporativă, managerii acestora fiind selectați după criterii politice. Printre companiile exceptate de la managementul profesionist se numară unele dintre cele mai valoroase întreprinderi de stat din România: Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroporturi București, Romgaz, Transelectrica, Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și CE Oltenia, etc. Mai mult, prin modificările ulterioare se permitea Guvernului să decidă singur daca va aplica legislația privind guvernanța corporativa într-o companie sau alta. 

Stimați colegi, admiterea sesizării noastre la Curtea Constituțională blochează pentru moment jaful pus la cale de guvernarea PSD – ALDE și elimină posibilitatea Guvernului de a decide prin HG societățile care vor fi exceptate de la această lege. Trebuie însă să fim atenți și pe viitor și să folosim toate pârghiile parlamentare și constituționale pentru a opri tentativele grupurilor de interese din jurul PSD – ALDE de a pune stăpânire pe resursele strategice ale României.

Stimați colegi din PSD – ALDE, încetați odată pentru totdeauna cu încercările de aservire a țării către proiecte și interese private fără niciun control public și înțelegeți că prin astfel de decizii viitorului României este în pericol!”, a precizat deputatul tulcean, în ultima sa declarație politică.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top