Ştiri

Deputatul Mircea Titus Dobre: România va pierde fonduri europene din cauza centralizării şi politizării administraţiei publice

Deputatul constănţean atrage atenţía asupra faptului că nou Cod Administrativ va aduce o centralizare şi o politizare excesive în administraţia publică din România şi va duce la blocarea fondurilor europene nerambursabile alocate Romaniei prin Programul Operațional Capacitate Administrativă: 

 

„Noi, cei din ProRomania, tragem un semnal de alarmă legat de riscul ca România să piardă fonduri europene şi oportunitatea de a moderniza administraţia publică. Modernizarea şi eficientizarea Administraţiei Publice sunt obiective majore pentru ProRomânia şi o necesitate pentru dezvoltarea României!”
Deputatul Dobre consideră că modificarea acestui Cod va aduce, în loc de descentralizare, o şi mai mare centralizare a administrației publice și o politizare la niveluri de conducere din județe, atât la prefect și subprefect (care devin demnitari publici în loc de înalți funcționai publici) cat și la conducătorii instituțiilor deconcentrate (care devin demnitari cu rang de subsecretar de stat în loc de funcționari publici sau contractuali).
„Aceasta decizie este în contradicţie cu negocierile pe care le-am avut în 2014 cu Uniunea Europeană, când am solicitat şi obţinut fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional pentru Capacitate Adminstrativă. Iată că acum aceste fonduri vor fi suspendate şi din Programul Operaţional Regional. O nouă greşeală care ne va costa în viitor”, consideră depuatul constănţean.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top