Exclusiv

Deputatul Manuela Mitrea are susţinere în blogosferă

Declaraţii în exclusivitate despre proiectul anti-fumat

Propunerea legislativă pentru “Modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002, pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun” a fost înregistrată la Parlament, sub nr. 25 la data 8.02.2011 şi, chiar dacă este un proiect de lege pe care iniţiatorul îl  consideră important şi îşi doreşte să fie adoptat cât mai repede, el trebuie să parcurgă circuitul legislativ. Deputatul PSD de Constanţa (Colegiul 8), Manuela Mitrea, cea care a conceput proiectul şi îl susţine, apreciază că această lege este necesară, deoarece poate salva vieţi, iar reacţiile pozitive ale majorităţii cetăţenilor de toate vârstele, ale medicilor, ale colegilor i-au întărit, după cum ne-a declarat, convingerea că a făcut un lucru bun.

Un articol de Paul PÂRVU

“Am primit multe încurajări, de la oameni pe care nu-i cunosc, inclusiv pe mail, mai ales după ce au apărut şi păreri contra acestei iniţiative. Alături de încurajări, oamenii mi-au cerut să nu-mi retrag proiectul şi-i asigur că nu voi da înapoi şi că mă lupt pentru a fi adoptat. Când am depus propunerea legislativă, nu mă aşteptam să aibă acest ecou în rândul oamenilor, pentru că românii sunt apăsaţi de grijile de zi cu zi, au probleme cu locurile de muncă, cu salariile şi pensiile, cu scumpirile care nu se mai termină şi credeam că va trece mai neobservată. Am fost impresionată de reacţia românilor, de solidaritatea arătată pentru aest proiect de lege. Sondajele de opinie relevă că oamenii au încredere mică în Parlament, dar se vede că atunci când o iniţiativă este apreciată de oameni ca fiind bună îşi exprimă susţinerea pentru ea. Trebuie să mărturisesc faptul că am fost plăcut surprinsă că media a tratat subiectul pe larg şi m-a bucurat mult că presa şi blogosfera au primit bine iniţiativa aceasta”. Este aproape o lună de la depunerea iniţiativei la Parlament şi subiectul încă se discută, ceea ce este foarte bine.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top