Politic

Deputatul George Vișan – „Programele derulate de Ministerul Mediului de Afaceri sprijină exportatorii români cu subvenții de la bugetul de stat”

În perioada 26-27 sept. a.c a avut loc a 51-a ediție a Adunării Parlamentare a Cooperarii Economice a Mării Negre. Deputatul social-democrat George Vișan ales ca reprezentant al Parlamentului României în funcția de vicepreședinte al Comisiei economice, tehnologice și protecția mediului a fost prezent la intâlnirea statelor membre.

Acesta a prezentat raportul țării noastre cu privire la dezvoltarea și susținerea microîntreprinderilor în statele membre ale OCEMN. Deputatul a subliniat faptul că pentru Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat dezvoltarea și susținerea microîntreprinderilor reprezintă o prioritate.

“Strategia României pentru stimularea de inițiative antreprenoriale a urmărit implementarea măsurilor necesare pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătațirea mediului de afaceri din România. Aceasta vizează promovarea antreprenoriatului, accesul IMM-urilor la finanțare adecvată precum și internaționalizarea acestor IMM-uri.”
În ceea ce privește strategia națională de export, Vișan spune că programele derulate de Ministerul Mediului de Afaceri sprijină exportatorii români cu subvenții de la bugetul de stat.
“Produsele și companiile cu capital românesc sunt promovate pe piețele de interes internațional. Firmele românești beneficiază astfel de oportunitatea de a intra în contact cu tendințele pieței externe și cu concurența în domeniu.”
În raportul prezentat, deputatul a subliniat și activitatea ministerului în anul 2017, an în care au fost implementate mai multe programe ce urmăresc sprijinirea noilor afaceri, susținerea afacerilor existente dar și promovarea afacerilor românești la nivel internațional

“Programul Startup Nation Romania va crea peste 21 000 de locuri de muncă din care peste 16000 pentru persoanele defavorizate sau șomeri. Microindustrializarea va contribui de asemenea la apariția unui număr însemnat de locuri de muncă pentru aceste categorii sociale. Prin internaționalizare se estimează că aproximativ 1600 de companii românești vor beneficia de promovare la nivel internațional. Am convingerea că astfel de măsuri și activități implementate atât de minister cât și de alte instituții publice centrale și locale vor asigura dezvoltarea mediului de afaceri, comerțului și antreprenoriatului.”

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top