Politic

Deputatul George Șișcu solicită demisia ministrului Educației pentru incompetență

De la pupitrul Parlamentului României, deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu, a cerut demisia ministrului Educației, Valentin Popa. „Vă cer demisia, pentru lipsa de interes față de educație, pentru protejarea incompetenței și mai ales pentru incompetența dumneavoastră de a gestiona treburile din educație, ca să nu mai vorbim de lipsa de viziune pentru viitorul copiilor noștri”, spune deputatul PNL.

Motivele care stau la baza acestei solicitări au fost prezentate detaliat de către parlamentar. În primul rând, spune George Șișcu, anul școlar 2018-2019 începe sub semnul manualelor greșite, scoase rapid de Editura Didactică și Pedagogică, iar copiii de clasele I, a II-a și a VI-a învață pentru prima dată după manuale făcute de editura unică a Ministerului Educației.

„Pline de greșeli, fără variantă digitală și într-un singur volum, manualele sunt rezultatul unui contract de 24 milioane lei, atribuit direct de Minister către Editură și ținut la secret de ambele instituții. Astfel, manualul unic de Geografie clasa a VI-a lipsește cu totul de pe băncile elevilor, după ce au fost semnalate greșelile grave pe care le conține, iar Ministerul a decis retipărirea lui, iar pentru manualele de Istorie clasa a VI-a și Biologie clasa a VI-a vor fi tipărite erate”, atrage atenția deputatul.

Greșelile apărute în manualele unice scoase de Ministerul Educației dovedesc că decizia Ministerului Educației de a face manuale printr-o editură unică este una greșită, spune George Șișcu.

„Datele statistice arată că din cele 6.200 de unităţi de învăţământ care au nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu, peste 3.800 nu o deţin, pentru 495 de construcţii nu a fost efectuată recepţia la terminarea lucrărilor, iar în 2018 au fost emise 246 de autorizaţii şi 852 de avize de securitate. De asemenea, datele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) arată că apoape 4.000 de şcoli şi grădiniţe nu au autorizaţie sanitară de funcţionare sau au primit aviz negativ de la autoritățile sanitare”, arată parlamentarul o altă problemă a sistemului de învățământ din România.

Toate aceste probleme vin pe fondul corupției și în situația în care la șefia Ministerului Educației avem un ministru „care face greșeli gramaticale și un Prim ministru care face gafă după gafă? Ce așteptări putem avea de la un guvern interesat doar de grupurile de afaceri clientelare care se războiesc pentru a accesa uriașe fonduri din bani publici?”, se întreabă George Șișcu.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top