Politic

Deputatul Anişoara Radu: Au fost elaborate normele de aplicare a Programului guvernamental “Investeşte în tine”

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani pot lua credite cu dobândă zero de până la 40.000 de lei, iar persoanele cu vârste cuprinse între 26 şi 55 de ani pot primi un credit de până la 35.000 de lei, dacă vor să se dezvolte personal şi profesional, investind în educaţie, în cultură sau în sănătate- a anunţat miercuri, 12 septembrie, deputatul PSD de Tulcea, Anișoara Radu.

“Programul vine în ajutorul tinerilor care doresc să investească în dezvoltarea personală şi profesională şi au nevoie de sprijin financiar. De asemenea, programul se doreşte a fi un bun instrument pentru cetăţenii care doresc sau sunt nevoiţi să-şi schimbe profesia, să se recalifice pentru că s-a schimbat arhitectura pieţei muncii. Aşadar, atât tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 26 de ani, cât şi oamenii care fac parte din segmentul cuprins între 26-55 de ani au în această situaţie oportunitatea de a investi în viitorul lor. Valoarea maximă a finanţării garantate de stat este de 40.000 lei, în cazul beneficiarilor cu vârste între 16 ani şi 26 de ani, respectiv 35.000 lei, pentru beneficiarii cu vârste între 26 ani şi 55 ani. Creditele pot fi suplimentate cu 20.000 de lei pentru toţi beneficiarii, dacă sunt angajaţi sau se angajează pe perioada derulării creditului. Beneficiarii programului trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate: să fie persoane fizice cu cetăţenie română, cu domiciliul în România; să fie tineri cu vârsta cuprinsă între 16 ani împliniţi şi până la 26 de ani neîmpliniţi la data solicitării creditului inclusiv şi să fie cuprinşi în sistemul de învăţământ sau să efectueze cursuri de specializare, autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale sau, după caz, de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Persoanele cu vârsta între 26 de ani împliniţi şi 55 de ani neîmpliniţi la data solicitării creditului inclusiv trebuie să se afle într-o formă de pregătire profesională parte integrată a sistemului de învăţământ sau efectuează cursuri de reconversie şi/ sau specializare profesională, autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi, după caz, de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. De asemenea, în situaţia în care solicitantul nu este angajat, pentru a beneficia de credit trebuie să prezinte cel puţin un codebitor. Potrivit MFP, procentul de garantare a creditelor acordate prin Program este de 80%, exclusiv dobânzile şi comisioanele aferente, iar plafonul total al garanţiilor de stat care pot fi emise pentru anul 2018 este de 600 de milioane de lei.
Bugetul total al subvenţiilor de dobândă şi al comisioanelor este de 5 milioane de lei, suportate din bugetul de stat, prin bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză”, a comunicat deputatul Anişoara Radu, membru al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top