Politic

Deputatul George Șișcu: Să prețuim lecția înaintașilor de CURAJ și HOTĂRÂRE

Într-o zi cu o semnificație profundă pentru poporul român, deputatul George Șișcu a transmis o declarație pentru a comemora 165 de ani de la Unirea Principatelor Române. În acest moment istoric, deputatul a adus un omagiu eroilor care au făcut posibilă această unire și a subliniat importanța acestei zile în formarea identității noastre ca națiune. Discursul său este un apel la unitate, curaj și determinare, valorile care au ghidat înaintașii noștri în realizarea visului unirii.

Astăzi, la 24 ianuarie, marcăm 165 de ani de la unul dintre cele mai strălucite momente ale istoriei noastre – Unirea Principatelor Române. În această zi, în 1859, s-a deschis un nou capitol în destinul națiunii noastre, un capitol de unitate, viziune și progres.
Sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, noul stat rezultat din unirea Moldovei cu Țara Românească, am început modelarea națiunii noastre după principiile europene, punând bazele unui stat modern, democratic și care avea să devină, treptat, și unul prosper.
Lecțiile de unitate, curaj și determinare ale înaintașilor noștri sunt mai relevante ca niciodată. Ei ne-au arătat că, împreună, putem depăși orice obstacol și putem atinge orice obiectiv. Cu siguranță, pentru mulți, chiar și în preajma anului 1859 visul unirii era unul imposibil sau greu de atins.
Să ne amintim că fiecare pas înainte pe care îl facem ca națiune este un tribut adus sacrificiilor și viziunii lor. Să ne inspirăm din trecutul nostru pentru a construi un viitor și mai bun!
La mulți ani, România! La mulți ani, români, oriunde v-ați afla! Să păstrăm viu spiritul de 24 ianuarie, pentru noi și pentru generațiile ce vor veni
”, declară George Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top