Politic

Deputatul George Șișcu respinge inițiativa de atribuire directă a serviciului de transport public local, susținând principiul liberei concurențe

Deputatul George Șișcu, membru al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură, a adus în atenția opiniei publice o dezbatere controversată care a avut loc în cadrul comisiei săptămâna aceasta, legată de o inițiativă legislativă care viza atribuirea directă a gestiunii serviciului de transport public local.

Inițiativa legislativă, care propunea atribuirea directă a serviciului de transport public local prin contract de delegare a gestiunii, fără licitație, a fost deja respinsă de Senat și a primit numeroase avize negative din partea Guvernului României, precum și din partea altor comisii parlamentare, cum ar fi Comisia pentru industrii și servicii sau Comisia pentru transporturi și infrastructură.

Deputatul George Șișcu a explicat că una dintre principalele motive pentru care această inițiativă a fost respinsă este încălcarea principiului liberei concurențe. Propunerea de atribuire directă a serviciului de transport public local ar putea deschide calea către decizii discreționare și chiar abuzive în ceea ce privește gestionarea acestor servicii vitale pentru comunități.

„Dincolo de alte detalii tehnice, motivul pentru care toate aceste avize negative, inclusiv al Comisiei din care fac parte, sunt justificate este că o asemenea prevedere ar încălca în mod grosolan principiul liberei concurențe. Ideea în sine de atribuire directă, fără licitație, lasă calea spre decizii discreționare, chiar abuzive. În mod evident, am votat și eu împotrivă”, a subliniat deputatul George Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top