Ştiri

Deputatul George Șișcu: De ce este necesar ca educația să devină o prioritate națională!?

Pe data de 5 iunie am sărbătorit cu mic, cu mare, Ziua Învățătorului, un prilej pentru noi toți de conştientizare a importanţei rolului cadrelor didactice în societatea românească.
Acestă zi poartă semnificația zilei de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (n. 5 iun. 1779-m. 17 sept. 1823) și dă posibilitatea Ministerului Educației și altor instituții abilitate ale statului să acorde premii, distincții, medalii și titluri onorifice cadrelor didactice.

Ziua Învățătorului nu are rolul de a omagia doar munca acestora, ci trebuie să fie şi un prilej de reconştientizare a rolului pe care educaţia în sine îl are pentru orice stat. Din aceste motive, toţi factorii responsabili şi, în primul rând, actualii guvernanţi, trebuie să aloce domeniului educaţiei şase la sută din PIB, aşa cum este stabilit în Legea Educaţiei din 2011. Trebuie să facem toate demersurile pentru ca profesorii să fie plătiţi conform activităţii pe care o desfăşoară, la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene. Strategia şi bugetul Educaţiei trebuie să fie în concordanţă cu un plan mai amplu de dezvoltare economică, de aceea aşteptăm în continuare de la guvernul PSD un plan concret de măsuri pentru reducerea abandonului şcolar, finanţarea programului “Şcoală după şcoală”, adecvarea învăţământului la cerinţele pieţei muncii, dezvoltarea învăţământului profesional.
Adoptarea acestor măsuri ar contribui şi la îmbunătăţirea statutului cadrelor didactice, lucru deosebit de important pentru creșterea calităţii în educaţie.
Cu toţii recunoaştem faptul că profesorii au un rol important în dezvoltarea societății şi că activitatea realizată de către aceştia trebuie apreciată în fiecare zi, nu doar o dată pe an.
Cadrele didactice au un rol vital în dezvoltarea performanţelor şi talentelor copiilor şi, de ce nu, chiar în dezvoltarea României de mâine, de aceea această zi reprezintă un prilej potrivit de a transmite cele mai calde urări tuturor învățătorilor din țară.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top