Politic

Deputatul George Șișcu: Actele de stare civilă din ultimii 100 de ani vor fi disponibile online

Deputatul George Șișcu anunță o schimbare semnificativă în ceea ce privește disponibilitatea actelor de stare civilă pentru români. Cu o investiție de 185 milioane de lei, dintre care 156 milioane lei provin din surse europene nerambursabile, un număr impresionant de 68,5 milioane de acte de stare civilă emise începând cu anul 1921 vor deveni accesibile online.

„O veste cu adevărat excelentă: toate actele de stare civilă eliberate în România în ultimii 100 de ani vor fi disponibile online. Această soluție informatică este deosebit de utilă pentru românii din Diaspora, dar și pentru cei din țară, care vor evita deplasările inutile la ghișee pentru a obține documentele necesare.
Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă va conține un număr impresionant de 68,5 milioane de acte de stare civilă, cum ar fi certificate de naștere, căsătorie, divorț și deces, emise începând cu anul 1921. Pentru acest proiect s-au alocat fonduri în valoare de 185 milioane lei, dintre care 156 milioane lei provin din surse europene nerambursabile.
Documentele vor putea fi accesate prin intermediul hub-ului MAI la adresa https://hub.mai.gov.ro/”, a transmis George Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top