Politic

Deputatul George Șișcu a participat la lansarea volumului „Geneză și Înviere”, o perspectivă actuală asupra citirii Bibliei

Deputatul tulcean George Șișcu a participat la lansarea volumului „Geneză și Înviere. Cum citim azi Biblia”, scris de Mihail Neamțu și Adrian Papahagi și publicat de Editura Marile Cărți. Evenimentul a avut loc la Patriarhia Română, în Sala Europa Christiana și a atras un public numeros, interesat de subiectul abordat de autori. Volumul lor „Geneză și Înviere” aduce o perspectivă actuală asupra citirii Bibliei, oferind cititorilor oportunitatea de a se întoarce la baza credinței creștine și de a înțelege mai bine mesajul religiei creștin-ortodoxe.
„Am participat ieri seară, la invitația autorilor, la lansarea volumului „Geneză și Înviere. Cum citim azi Biblia“, apărut la Editura Marile Cărți, scris de Mihail Neamțu și Adrian Papahagi. Evenimentul a avut loc la Patriarhia Română, în Sala Europa Christiana. Dincolo de implicarea în dezbaterile publice ale celor doi, uneori în mijlocul unor subiecte foarte aprinse, care creează în mod automat poziționări în tabere adverse, avem în față lucrarea a doi cărturari români, a doi intelectuali pur sânge care și-au pus amprenta asupra studiilor teologice și filologice din țara noastră.
Întoarcerea la baza credinței creștine, la Biblie, prin intermediul acestui volum extrem de bine primit de publicul prezent la eveniment și de cel cititor în general, este un demers cum nu se poate mai util într-o epocă a desacralizării. Poporul român, în ciuda tuturor prefacerilor din societatea noastră, rămâne unul profund religios și într-o majoritate covârșitoare atașat religiei creștin-ortodoxe. Religia are un rol fundamental în societatea de azi. Ea este Adevăr, Tămăduire și Calea esențială care ni se arată.
Îi felicit pe Mihai Neamțu și pe Adrian Papahagi pentru volumul lansat și pentru un eveniment cultural de înaltă ținută”, a transmis George Șișcu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top