Ştiri

Deputatul Boroianu: Bugetul pe 2018 va fi un dezastru

Deputatul constănțean Robert Boroianu atrage atenția că România se îndreaptă spre un dezastru economico-social, din cauza deciziilor luate de coaliția de guvernare. Boroianu critică măsurile economice și spune că PNL, din postura de partid de opoziție a făcut tot ce a putut pentru a limita acest dezastru.

 

“Coaliția PSD-ALDE-UDMR a croit bugetul după chipul și asemanarea ei: într-un dispreț total față de romani, față de România, față de tot ce înseamnă dezvoltare durabilă și sănătoasă a țării.
Au îmbrăcat subdezvoltarea țării și subfinanțarea investițiilor în discursuri sforăitoare și populiste și împing România spre grave derapaje economice și sociale.
Alături de colegii mei deputați PNL am depus sute de amendamente la proiectul de Lege a bugetului de stat pe 2018, încercând astfel să reparăm cât se mai poate din dezastrul spre care PSD și ALDE împing țara.

Prin amendamentele noastre am încercat să salvăm bugetele autorităților locale, grav afectate de deciziile Guvernului Tudose, prin repartizarea 100% a impozitului pe venit către autorităţile locale.
De asemenea, am militat pentru acordarea a 6% din PIB pentru educație și generalizarea programului alimentație sănătoasă în școli, liberalii fiind fideli crezului că doar printr-un sistem educational sanatos putem construi o Românie trainică și puternică.
Totodată, am susținut prorogarea măsurii transferului de contribuţii în sarcina exclusivă a angajatului, pentru a asigura creşterea cu 25% a salariilor nete din sectorul bugetar şi pentru a evita diminuarea salariilor din sectorul privat, dar și amânarea implementării Split TVA. Aceste măsuri ale Coaliției nu sunt decât simple cascadorii ale PSD-ALDE de a-și masca incompetența și minciunile electorale.
Diminuarea deficitului bugetar cu 0,8% din PIB, pentru respectarea prevederilor europene în materie de deficit, prin creşterea eficienţei colectării veniturilor bugetare; majorarea punctului de pensie, aşa cum prevede Legea 263/2010, de la 1 ianuarie 2018; majorarea contribuţiei la Pilonul 2 de pensii administrate privat, la 6%; eliminarea supra-accizei la carburanţi şi revenirea la nivelul accizelor de la data de 1 august 2017; eliminarea supra-taxării contractelor cu normă parţială de timp (part-time) la nivelul salariului minim brut; suspendare prevederilor OUG nr. 60/2017, prin care au fost lezate unele facilităţi ale persoanelor cu handicap, sunt doar unele dintre celelelalte amendamente depuse de PNL”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top