Politic

Deputatul Bola a reușit: Pasarela regală din Mamaia trece la Ministerul Culturii, pentru a putea fi reabilitată

Încă de la preluarea mandatului, deputatul liberal constănțean Bogdan Bola a inițiat demersuri pentru salvarea de la distrugere a monumentului istoric Pasarela regală din Mamaia.

Pentru ca monumentul să poată fi reabilitat, era nevoie ca acesta să treacă de la Ministerul Economiei și Turismului la Ministerul Culturii, singurul care poate accesa fondurile necesare pentru reabilitare și are specialiști capabili să salveze acest monument istoric.

Bola spune că nu se va opri aici și promite că va continua să depună toate diligențele necesare pentru a urgenta acest proces, chiar și cu riscul de a-și atrage anumite antipatii.

După <lupte seculare> care au durat luni bune (mult prea multe), în urma tuturor telefoanelor și adreselor transmise de când am preluat mandatul de deputat, Ministerul Economiei și Turismului și-a exprimat acordul privind transferul dreptului de administrare a “Podului cu bar maritim” (Pasarela din fața Cazinoului din Mamaia) în favoarea Ministerului Culturii. Această măsură este vitală, deoarece doar Cultura poate accesa fondurile necesare pentru reabilitare și au specialiștii capabili să salveze acest monument istoric

În așteptarea preluării de către Ministerul Culturii, Administrația Națională <Apele Române> prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, pentru a proteja structura extrem de firavă a monumentului, a decis acoperirea cu nisip a monumentului, eliminând astfel expunerea sa directă la forțele naturii – mediul sărat al mării, vânturile și valurile puternice, etc. Altă soluție nu exista la acel moment, cu toate că încă de anul trecut, în calitate de director al ABADL, anunțasem ministerele de situația creată pe litoralul nostru.

Însă acest acord dat de Ministerul Economiei este doar un prim pas. Așa cum rezultă și din răspunsul pe care mi l-au adresat, domnul ministru Năsui urmează <a întreprinde demersurile legale în acest scop>, cel de transfer a dreptului de administrare către Ministerul Culturii. Însă nu ne mai permitem să așteptăm iarăși luni de zile pentru ca un ministru să se aplece și asupra problemelor noastre și să transmită niște simple documente. Voi continua să depun toate diligențele necesare pentru a urgenta acest proces, chiar și cu riscul de a-mi atrage anumite antipatii”, a transmis deputatul constănțean.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top