Politic

Deputatul Bogdan Huțucă subliniază importanța comemorării Holocaustului și a valorilor democratice în România

Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a subliniat importanța Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului în România, marcată în fiecare an pe 9 octombrie. Această zi solemnă este dedicată comemorării victimelor Holocaustului și tuturor celor care au suferit din cauza persecuțiilor naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În declarația sa, Huțucă a evidențiat faptul că Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului în România reprezintă nu doar o ocazie de a onora memoria victimelor, ci și un moment oportun pentru a sublinia importanța prevenirii oricăror forme de discriminare și ură în societatea contemporană. El a amintit cu solemnitate de atrocitățile comise în trecut și a subliniat că acestea ar trebui să rămână doar o lecție despre o perioadă întunecată a istoriei, marcată de politicieni inumani.

„În România, Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului este marcată în fiecare an, pe data de 9 octombrie. Această zi este dedicată comemorării victimelor Holocaustului și tuturor celor care au suferit din cauza persecuțiilor naziste în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.
Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului în România este un moment potrivit de a sublinia importanța prevenirii oricăror forme de discriminare și ură. Atrocitățile comise ar trebui să rămână doar o lecție despre o perioadă întunecată a unor politicieni inumani”, a transmis deputatul.

Cu privire la contextul actual, Huțucă a atras atenția asupra creșterii tensiunilor și avântului populistului radical în Europa, subliniind necesitatea ca cinstirea memoriei victimelor Holocaustului să servească drept un avertisment pentru generațiile tinere și pentru liderii politici. Promovarea valorilor precum libertatea, toleranța, înțelegerea și respectul reciproc a fost subliniată ca fiind de o importanță crucială pentru menținerea unei societăți democratice și pentru contracararea oricăror tendințe de extremism.

„Contextul actual de creștere a tensiunilor și avântul populismului radical în Europa cer ca cinstirea memoriei victimelor să fie un avertisment pentru generațiile tinere, dar și pentru unii lideri politici. Promovarea unor valori precum libertatea, toleranța, înțelegerea și respectul reciproc este cu adevărat crucială pentru menținerea unei societăți democrate și pentru contracararea oricăror tendințe de extremism”, a declarat Bogdan Huțucă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top