Politic

Deputatul Bogdan Huțucă: Oradea a câștigat finanțări europene de peste 250 milioane de euro, Constanța a atras ZERO fonduri!

Liberalul contănțean Bogdan Huțucă se arată consternat de faptul că administrația locală a orașului Constanța nu a fost în stare să atragă fonduri europene așa cu a făcut adminsitrația locală a orașului Oradea.

În opinia lui Bogdan Huțucă „primarul din Oradea, liberalul Ilie Bolojan, a anunţat recent că oraşul a câştigat noi contracte de finanţare în valoare de peste 80 de milioane de euro, pentru realizarea unor pasaje subterane, lărgirea unui pod, achiziţionarea de autobuze hibrid şi a unor tramvaie. În acest timp, la Constanța, primarul Făgădău a reușit „performanța” să atragă ZERO lei fonduri europene în acest exercițiu financiar al UE. Iar pentru exercițiul anterior, nu doar că a trebuit să restituie banii europeni accesați, dar să plătească și penalități deoarece s-au găsit de fiecare dată nereguli în cheltuirea acestor fonduri și licitații nelegale.”

Citând o declarație a primarului din Oradea, Ilie Bolojan și probabil luând-o ca model, deputatul constănțean scrie într-o recentă postare pe Facebook : „A nu profita de această oportunitate de a atrage bani europeni e o greşeală strategică şi asta a fost o prioritate pentru noi. S-a format o echipă în interiorul primăriei, avem 18 colegi care se ocupă exclusiv de atragerea de finanţări europene şi astăzi suntem într-o fază avansată de depunere de proiecte pentru cea de-a doua perioadă de finanţare. Oradea a câştigat în ultimii ani finanţări de peste 250 milioane de euro şi mai are depuse proiecte pentru obţinerea a peste 170 milioane de euro.”


„În timp ce o administrație liberală accesează fonduri europene de 80 de milioane euro (bani gratis) pentru a cumpăra autobuze hibrid și tramvaie electrice, administrația PSD de la Constanța se împrumută de la bănci 100 milioane de lei ca să cumpere autobuze diesel turcești. Aceasta este diferența dintre o administrație PNL și una PSD,” concluzionează deputatul Bogdan Huțucă.

Actualitate

To Top