Politic

Deputatul Bogdan Huțucă: Oradea a câștigat finanțări europene de peste 250 milioane de euro, Constanța a atras ZERO fonduri!

Liberalul contănțean Bogdan Huțucă se arată consternat de faptul că administrația locală a orașului Constanța nu a fost în stare să atragă fonduri europene așa cu a făcut adminsitrația locală a orașului Oradea.

În opinia lui Bogdan Huțucă „primarul din Oradea, liberalul Ilie Bolojan, a anunţat recent că oraşul a câştigat noi contracte de finanţare în valoare de peste 80 de milioane de euro, pentru realizarea unor pasaje subterane, lărgirea unui pod, achiziţionarea de autobuze hibrid şi a unor tramvaie. În acest timp, la Constanța, primarul Făgădău a reușit „performanța” să atragă ZERO lei fonduri europene în acest exercițiu financiar al UE. Iar pentru exercițiul anterior, nu doar că a trebuit să restituie banii europeni accesați, dar să plătească și penalități deoarece s-au găsit de fiecare dată nereguli în cheltuirea acestor fonduri și licitații nelegale.”

Citând o declarație a primarului din Oradea, Ilie Bolojan și probabil luând-o ca model, deputatul constănțean scrie într-o recentă postare pe Facebook : „A nu profita de această oportunitate de a atrage bani europeni e o greşeală strategică şi asta a fost o prioritate pentru noi. S-a format o echipă în interiorul primăriei, avem 18 colegi care se ocupă exclusiv de atragerea de finanţări europene şi astăzi suntem într-o fază avansată de depunere de proiecte pentru cea de-a doua perioadă de finanţare. Oradea a câştigat în ultimii ani finanţări de peste 250 milioane de euro şi mai are depuse proiecte pentru obţinerea a peste 170 milioane de euro.”


„În timp ce o administrație liberală accesează fonduri europene de 80 de milioane euro (bani gratis) pentru a cumpăra autobuze hibrid și tramvaie electrice, administrația PSD de la Constanța se împrumută de la bănci 100 milioane de lei ca să cumpere autobuze diesel turcești. Aceasta este diferența dintre o administrație PNL și una PSD,” concluzionează deputatul Bogdan Huțucă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top