Dobrogea, „vechea posesiune a lui Mircea cel Bătrân”, revenea în urmă cu 140 de ani la matca de unde fusese, timp de secole, desprinsă de vitregiile istoriei. O firească reîntregire cu țara, o mult așteptată reîntoarcere la sânul unui stat mândru și tot mai puternic. România de astăzi s-a întemeiat pe sacrificiile, năzuințele și strădania înaintașilor noștri, oameni care au scris istorie prin faptele și sângele lor. Să nu uităm de cei care au pus pecetea pe marile schimbări ale vremii, în frunte cu Carol I și primul ministru liberal IC Brătianu, oameni cărora Dobrogea le datorează întoarcerea „acasă”.
Astăzi, avem datoria de a duce mai departe moștenirea înaintașilor noștri liberali, încercând să ne aducem contribuția la dezvoltarea României, la îndeplinirea tuturor dezideratelor naționale ale acestui popor binecuvântat.
Carol I își încheie proclamația către dobrogeni, de la 14 noiembrie 1878 cu îndemnul: „Iubiți țara la a cărei soartă este lipită acum și soarta voastră”. Un îndemn sfânt pentru noi dobrogenii, de la care nu vom abdica niciodată.
La mulți ani, Dobrogea, la mulți ani, dobrogeni!
