Politic

Deputatul Bogdan Huțucă: “Administraţia PSD a Constanţei a refuzat din 2008 până în prezent să întocmească registrul spaţiilor verzi”

În ultimul său comunicat de presă, deputatul PNL de Constanța, Bogdan Huțucă a abordat subiectul controversat al Registrului Spațiilor Verzi. În opinia sa, administrația locală a orașului Constanța se face vinovată de tergiversarea intenționată a înființării acestui registru. Iată ce spune deputatul PNL, Bogdan Huțucă:

Primarul Decebal Făgădău şi-a dat seama, după ani buni, că municipiul Constanţa are nevoie de un registru al spaţiilor verzi. Ani în care gaşca Mazăre din fruntea primăriei, din care făcea parte şi actualul primar, a retrocedat şi vândut tot ce s-a putut în Constanţa, parcuri, spaţii verzi, orice petec de teren care putea fi exploatat de camarila pesedistă.

După ce au distrus parcul Tăbăcărie, parcul de la Gară, parcul de la Casa de Cultură, Făgădău vine acum în faţa constănţenilor cu un registru parţial al spaţiilor verzi, registru care se deschide cu două poziţii de teren viran, unul pe bd-ul Aurel Vlaicu colţ cu str. Industrială şi altul pe str. Stânjeneilor.

Este o abordare jenantă a domnului primar, care refuză să deschidă registrul spaţiilor verzi cu parcurile din oraş, aruncând pe hârtie două terenuri de care, probabil, nu avea nevoie.
Cu bună ştiinţă, administraţia PSD a Constanţei a refuzat din 2008 până în prezent să întocmească acest registru al spaţiilor verzi, care era văzut ca o piatră de moară atârnată la gâtul afacerilor imobiliare ale găştii Mazăre. Dar acum, probabil, după ce s- a distrus tot ce putea fi distrus, primarul Făgădău vine în dinţi cu ramura de măslin, la picioarele sale aşternându-se un oraş defrişat, sufocat în betoane şi construcţii haotice chiar acolo unde, cândva, se întindeau parcuri şi spaţii verzi.

Cu toate acestea, PNL va vota pentru aprobarea acestui proiect de înfiinţare a registrului spaţiilor verzi, în speranţa că de undeva tot trebuie început şi că Primăria Constanţa va găsi măcar în al 12-lea ceas, resursele şi capacitatea de a atrage fonduri europene pentru amenajarea acestor terenuri virane în spaţii verzi de agrement pentru constănţeni.

PNL militează pentru amenajarea de noi spaţii verzi şi parcuri în Constanţa, consilierii locali venind în acest sens chiar şi cu un proiect de hotărâre, dar care a fost îngropat imediat de primarul Făgădău. Este greu de crezut că un primar PSD rupt din sufletul lui Radu Mazăre poate trece peste intersele imobiliare ale grupării din care face parte şi care l-a crescut, însă avem datoria de a ne lupta pentru fiecare colţ de spaţiu verde care a scăpat din ghearele administraţiei locale.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top