Politic

Deputatul Bogdan Bola continuă ofensiva împotriva traficului de deșeuri

Înalta Curte a hotărât în 2020 că dacă băieții deștepți din domeniul traficului de deșeuri se sustrag de la contribuția de 2%, respectiv 3%, provenită din vânzarea acestora, fapta nu mai este considerată drept infracțiune de evaziune fiscală și se aleg doar cu o amendă (mică). Asta în ciuda faptului că acele contribuții, care ar fi consistente, ar trebui să fie transmise Administrației Fondului de Mediu și folosite exclusiv pentru protecția mediului din România!

Dacă tot a început sesiunea parlamentară, deputatul partidului Forța Dreptei, Bogdan Bola a decis să reia ofensiva împotriva celor care profită ilegal din traficul de deșeuri și sufocă România în gunoaie.

Și asta în contextul în care, unii o fac și legal, cu ajutorul unor hotărâri judecătorești. Prin Decizia nr. 9 din 06.04.2020 a Înaltei Curți de Casație şi Justiție cu privire la cercetările penale efectuate în dosare ce privesc infracțiuni de evaziune fiscală s-a stabilit că:

„Veniturile la Fondul pentru mediu, constând în contribuția de 2% din veniturile realizate din vânzarea deșeurilor, obținute de către deținătorul deșeurilor (de 3% din veniturile realizate din vânzarea deșeurilor metalice feroase și neferoase, obținute de către generatorul deșeurilor) nu constituie obligație fiscală”.

Pe scurt: Înalta Curte a hotărât că dacă băieții deștepți din domeniul deșeurilor se sustrag de la contribuția de 2%, respectiv 3%, provenită din vânzarea acestora, fapta nu mai este considerată drept infracțiune de evaziune fiscală și se aleg doar cu o amendă (mică). Asta cu toate că respectivele contribuții, care ar fi destul de consistente, ar trebui să fie transmise Administrației Fondului de Mediu și folosite exclusiv pentru protecția mediului din România!

“Și cu toate că Garda Națională de Mediu, cu ai cărei reprezentanți m-am consultat pentru această inițiativă, a făcut un raport în iunie 2021 solicitând să fie extinsă sfera de aplicabilitate asupra tuturor obligațiilor fiscale cuvenite bugetului general consolidat și normele juridice care reglementează infracțiunile de evaziune fiscală să fie aplicabile în raport de toate obligațiile fiscale administrate de instituțiile și autoritățile publice din România, acest lucru a fost ignorat total de autoritățile centrale. Eu am ales să nu fac asta…” a spus Bogdan Bola.

De aceea, prin prezenta inițiativă, deputatul Bola a propus ca veniturile la Fondul pentru mediu, constând în contribuția de 2% din veniturile realizate din vânzarea deșeurilor și de 3% din veniturile realizate din vânzarea deșeurilor metalice feroase și neferoase să fie tratate ca niște obligații fiscale veritabile – vine în sprijinul activității Gărzii Naționale de Mediu și a activității de cercetare penală.

“Nu plătești acele contribuții către Mediu? Atunci asta înseamnă, potrivit inițiativei mele legislative, evaziune fiscală, dosar penal și închiderea activității. De prea multe ori ai impresia că te lupți cu morile de vânt în România și nu e deloc normală treaba asta. Legislația lacunară în domeniul protecției mediului, pe care ne chinuim să o refacem și să „astupăm” găurile din ea, este schilodită și de astfel de hotărâri judecătorești! Eu unul nu am de gând să las băieții deștepți să profite și mai mult de pe urma slăbiciunii și corupției Statului! Trebuie să plătească!”, spune în final deputatul constănțean Bogdan Bola.

(Sursa foto – Facebook)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top