Ştiri

Deputatul Antal Istvan susține stabilirea unui termen în care Fondul de garantare a asiguraților să răspundă unei cereri

25 de deputați și senatori ai UDMR au depus la Senat o propunere legislativă pentru modificarea Legii 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraților. Printre semnatarii documentului se numără și deputatul de Constanța Antal Istvan.

Propunerea legislativă are în vedere crearea unei obligații pentru Fondul de garantare a asiguraților de a formula o soluționare, în scris, într-un termen clar prestabilit pentru potențialul creditor. Introducerea unui termen rezonabil în procedura de soluționare a cererilor/petițiilor reprezintă o fază importanță pentru eficientizarea procedurii, în sensul fluentizării acestuia în practică”, se arată în expunerea de motive.
Nereglementarea unui termen, spun semnatarii inițiativei legislative, poate însemna încălcarea dreptului la soluționarea în mod echitabil, într-un termen rezonabil a unei cereri, cu prejudicii inclusiv patrimoniale pentru petenți.
Scopul acestei propuneri este de a eficientiza procedura de efectuare a plăților din disponibilitățile Fondului.
Concret, parlamentarii vor completarea articolului 14 din Legea 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraților. După articolul 14, alineatul 2 s-ar introduce două alineate noi care vor avea următorul cuprins:
Fondul are obligația ca în termen de 60 de zile de la data depunerii cererii prevăzute la alin. (2) de către potențialul creditor să răspundă în scris cu privire la soluționarea cererilor de plată.
În caz de nerespectare a termenului prevăzut, Fondul are obligația de a plăti penalități de întârziere în proporție de 0,2% pe zi aferente cuantumului sumei stabilite la finalul procedurii.
Documentul a fost depus la Senat pe data de 16 mai, camera decizională fiind Camera Deputaților.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top