Ştiri

Deputatul Antal Istvan: „Redeschiderea Teatrului de Vară este un prim pas pentru renașterea BTT Costinești”

Teatrul de Vară din Costinești, scena pe care au jucat şi s-au lansat mari actori ai României şi au performat trupe precum Divertis, Iris şi Phoenix, a fost reabilitat în totalitate, la inițiativa Biroului de Turism pentru Tineret România.
Gradenele şi locurile destinate spectatorilor au fost recondiționate, sistemul audio a fost înlocuit cu unul performant, astfel încât la Teatrul de vară Costinești vor putea fi reluate spectacolele artistice şi se vor putea proiecta filme în aer liber, spațiul devenind, după renovare, un cinematograf modern.

„Iniţiativa BTT a avut ca scop să redea strălucirea de altădată unui loc iubit şi îndrăgit de către turiştii români şi nu numai, un loc de care mulţi dintre cei care au vizitat litoralul românesc au legat numeroase amintiri“, transmite BTT.
Demersurile pentru ca Stațiunea Tineretului, așa cum era cunoscută de toată lumea stațiunea Costinești, să renască și să fie valorificată la potențialul maxim au fost demarate de către deputatul Antal Istvan încă din anul 2017.

„Îmi manifest bucuria că s-a redeschis Teatrul de Vară și chiar o să fac o vizită în acest loc. Demersurile mele au început în anul 2017, când am făcut o interpelare a ministrului tineretului de la acea vreme, dar nu am găsit înțelegere. Sunt bucuros că începe să se întâmple ceea ce am discutat cu actualul ministru, Ioana Bran. BTT trebuie redat circuitului turistic, iar Costineștiul să-și recapete măcar o parte din renumele de odinioară. Este un prim pas”, spune deputatul UDMR de Constanța.

În luna aprilie, la inițiativa parlamentarului Antal Istvan, responsabilii de soarta BTT Costinești s-au întâlnit chiar la fața locului pentru evaluarea situației. A fost prezent ministrul tineretului și sportului, Ioana Bran, directorul general BTT România, Gabriel Constantin Diceanu, administratorul BTT Costinești și primarul comunei, Traian Cristea. Antal Istvan le-a explicat celor prezenți că demersul său pornește de la mai multe plângeri sosite la Camera Deputaților-comisia de abuzuri- pe tema patrimoniului a ceea ce a fost cândva “Stațiunea Tineretului”.

„Pentru toată generația noastră BTT însemna ceva, iar Costineștiul era vedeta. Majoritatea tinerilor, elevi de liceu sau studenți, aveau prima tangență cu marea aici unde erau și celebrele tabere de vară”, adaugă deputatul Antal istvan.
Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) a fost înființat în anul 1968, iar principalul obiectiv turistic care intra în patrimoniul lui a fost stațiunea Costinești, numită Stațiunea Tineretului în anii 70. Într-un timp foarte scurt, comuniștii au construit aici peste o sută de clădiri: hoteluri, vile, bungalouri, căsuțe de vacanță, restaurante, discoteci, terase și apartamente pentru angajați. În total, construcțiile s-au întins pe o suprafață de 370.000 de metri pătrați.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top