Politic

Deputatul Antal István-János trece în revistă cele mai recente inițiative ale UDMR

Descentralizarea ANAF, legiferarea Statutului polițistului local, amendarea Legii Pensiilor și debirocratizarea regimului lucrătorilor zilieri sunt doar câteva dintre proiectele sau amendamentele promovate de UDMR. Deputatul de Constanța Antal István-János a postat recent pe Facebook o descriere a fiecăruia dintre aceste proiecte a căror adoptare o susține, și care consideră că vor avea un impact benefic asupra mai multor categorii sociale.

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a votat pe 14 noiembrie propunerea legislativă inițiată de UDMR care prevede descentralizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). În aceeași zi, a fost depus proiectul de lege al Statutului polițistului local, ca forță complementară de ordine și siguranță publică. Proiectul statutului își propune să ofere, totodată, contextul juridic necesar desfășurării activității de colaborare cu voluntari ai organizațiilor neguvernamentale, astfel încât activitatea desfășurată în interesul comunității să fie pe deplin legitimă și bine reglementată. ”Inițiativa Uniunii face parte din prioritățile stabilite de grupul UDMR la începutul sesiunii parlamentare”, a declarat Szabó Ödön, viceliderul deputaților UDMR, citat de deputatul Antal în acest context.

Un alt proiect de lege vizat a fost cel care prevede posibilitatea ca mamele care au crescut cel puțin trei copii să beneficieze de pensie anticipată. În viziunea UDMR, pensionarea anticipată a memelor cu trei copii trebuie să rămână o posibilitate, și nu o obligație, persoanele vizate trebuid să aibă libertate de opțiune în acest sens. Comisia de specialitate a adoptat acestă modificare propusă de UDMR.
Simplificarea și debirocratizarea procedurilor de angajare a muncitorilor zilieri – proiect ce ar aduce beneficii atât fermierilor, cât și muncitorilor din domeniu – este un alt proiect UDMR susținut de deputatul Antal István-János. Fermierii ar putea angaja zilieri pentru munca de strângere a recoltei printr-un procedeu simplificat, dacă și Camera Deputaților va vota în favoarea proiectului de lege inițiat de UDMR. Anterior, Senatul a votat, în unanimitate de voturi, în favoarea inițiativei legislative a Uniunii.

Actualitate

To Top