Politic

Deputatul Anișoara Radu propune spor salarial pentru bugetarii izolați din Delta Dunării

Bugetarii care trăiesc în comunitățile izolate ale Rezervației Biosferei Delta Dunării ar putea primi un spor salarial de până la 20% pentru acest lucru.
Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților a dat aviz favorabil Proiectului de le lege inițiat de deputatul tulcean Anișoara Radu, alături de deputații Mirela Furtună și Simion Lucian. Proiectul vizează acordarea sporului de izolare pentru angajații din sistemul public cu locul de muncă în arealul Rezervației Biosferei Delta Dunării. 
„Astfel, angajații din învățământ, sănătate, ordine publică și siguranță națională, cei de la Agenția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, toți funcționarii publici și personalul contractual vor beneficia de un spor de izolare de până la 20% din salariul de bază. Legea va ajunge săptămâna care urmează în plenul Camerei unde, cu siguranță, va primi votul final pentru ca apoi, după promulgare să-și facă efectele”, decalară deputatul Anișoara Radu.
Inițiatorii legii vorbesc despre condițiile grele de muncă, mai ales în perioada de iarnă, în care acești oameni își desfășoară activitatea și despre pericolul ca bugetarii să plece din aceste zone.
„Aceste coordonate au fost avute în vedere de-a lungul timpului iar legiuitorul a considerat încă din anul 1996 că un astfel de spor se impune în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării. Legislația a suferit modificări în timp și acum suntem pregătiți să rezolvăm această chestiune de dreptate socială până la urmă”, conchide Anișoara Radu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top