Politic

Deputatul Anișoara Radu, interpelare adresată ministrului Transporturilor pe tema podului peste Dunăre

Deputații tulceni sunt preocupați de mersul proiectului construirii unui pod peste Dunăre, de aceea, Anișoara Radu (PSD) a citit în plenul Parlamentului o interpelare adresată ministrului Transporturilor, lucian Șova.

„Dezvoltarea economică a judeţului Tulcea ţine în mare măsură de modul în care este această zonă legată de restul ţării. Din acest punct de vedere, realizarea construcției podului Tulcea – Brăila reprezintă un deziderat al tulcenilor de peste 28 de ani. Anul acesta s-au făcut anumiţi paşi concreţi pentru realizarea proiectului şi au fost demarate câteva activități”, se arată în introducerea interpelării.

În continuare, deputatul a cerut lămuriri cu privire la poziţia exprimată de comisarul european Corina Creţu, într-o conferinţă de presă ţinută la Cluj, în care a menţionat că proiectul podului nu a fost transmis Comisiei Europene pentru obţinerea finanţării. Afirmațiile comisarului contrazic explicațiile ministrului Transporturilor care susține că sunt 14 proiecte depuse la Comisie, printre care şi cel al construcţiei podului, şi toate acestea au fost aprobate de experţii DG Regio.

„Având în vedere aceste afirmaţii contradictorii, vă solicităm să clarificaţi următoarele aspecte:
Care este situaţia finanţării proiectului podului Tulcea – Brăila? Care au fost paşii făcuţi de minister pentru asigurarea finanţării proiectului din fonduri europene şi care este dată când a fost transmisă cererea de finanţare sau când o veţi transmite? Care este stadiul exproprierii terenurilor pentru judeţul Tulcea? Au început descărcările arheologice pentru judeţul Tulcea?”, spune Anișoara radu în textul interpelării.

De asemenea, parlamentarul a cerut ministrului Șova să informeze dacă Asociaţia firmelor participante la executarea lucrărilor pentru acest proiect şi-au predat proiectul tehnic sau care este termenul de predare?
„Când veţi emite ordinul de începere al lucrărilor? Cine îşi asumă revendicările firmei contractante în situaţia în care CNAIR nu respectă termenul de punere la dispoziţie a frontului de execuţie al lucrărilor pentru podul Tulcea-Brăila?”, sunt alte întrebări la care Ministerul Transporturilor va trebui să răspundă în scris.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top