Politic

Deputatul Anișoara Radu, despre beneficiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.15/2019

În cadrul ședinței Camerei Deputaților din 22 octombrie ce a dezbătut Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.15/2019 pentru prorogarea unor termene, deputatul tulcean Anișoara Radu a avut o luare de cuvânt în care a vorbit despre faptul că amânarea termenelor de depunere a dat timp contribuabililor să se înregistreze în spaţiul virtual și a eliminat deplasarea la ghişeele instituţiilor publice.

Prezentul Proiect de Lege privind Ordonanţa nr. 15/2019 prevede pentru anul 2019 prorogarea termenului iniţial de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit, contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, precum şi a Formularului 230 privind destinaţia sumei de 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii, de la 15 martie, evident, la 31 iulie 2019.

De asemenea, se prorogă şi termenul pentru plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice.

Ordonanţa de urgenţă instituie şi mecanismul de acordare a bonificaţiei reglementate în conformitate cu noile termene propuse de ordonanţă.

Adoptarea ordonanţei de urgenţă a fost determinată de necesitatea de a evita anumite blocaje în ceea ce priveşte depunerea declaraţiilor de către contribuabili persoane fizice, având în vedere că, începând cu anul 2019, Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se depune numai în format electronic. Evident, fără cele 102 taxe eliminate de guvernarea PSD.

De asemenea, prorogarea termenelor de depunere până la 31 iulie 2019 a dat timp unităţilor non-profit şi unităţilor de cult să colecteze şi să depună Formularul 230 în timp util.

Subliniez că, de la începutul anului 2019, numărul utilizatorilor spaţiului virtual privat a crescut cu 800.000, din care 97% sunt persoane fizice.

Consider că ordonanţa a dat timp contribuabililor să se înregistreze în spaţiul virtual, eliminând deplasarea la ghişeele instituţiilor publice”, a declarat Anișoara Radu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top