Politic

Deputat: Oare prin ce ACCIDENT au ajuns unii PARLAMENTARI?

Activitatea comisiilor parlamentare a fost de multe ori ținta criticilor și reproșurilor în ceea ce privește modul de lucru și mai ales a calității și profesionalismul celor care activează în aceste comisii.

Recent și deputatul constănțean Bogdan Bola a avut o astfel de  poziție critică vizavi de activitatea Comisiei pentru antreprenoiriat și turism din Senat.

Iată ce a declarat deputatul partidului Forța Dreptei, Bogdan Bola:

„În Comisiile parlamentare se ȋntâmplă, uneori, lucruri atât de stupide, atât de fără sens, ȋncât te gândeşti oare prin ce accident au ajuns oamenii ăia acolo?

Săptămâna trecută am primit un aviz negativ la un proiect de lege inițiat alături de Alexandru Kocsis de la, fiţi atenţi, Comisia pentru antreprenoriat și turism din Senat. ANTREPRENORIAT. La ce proiect de lege? La cel care permite tinerilor cu vârsta de 16 ani ȋmpliniţi să poată munci şi ca liber profesionişti, nu doar ca angajaţi. Adică să poată să ȋşi facă un PFA sau o ȋntreprindere individuală.

De ce este atât de stupid avizul dat de Comisia de ANTREPRENORIAT? Pentru că statul român recunoaşte capacitatea de muncă a tinerilor cu vârsta de peste 16 ani, le permite să se angajeze fără a fi necesar acordul părinţilor, ȋnsă nu le permite să muncească independent.”

În opinia sa, deputatul Bogdan Bola susține că tinerii nu sunt deloc încurajați, ba chiar obstrucționați să-și dezvolte activități independente mai ales în domeniul I.T.

“ Adică, eşti un tânăr de 16 ani care vrea să muncească, du-te şi munceşte ȋntr-o fabrică dacă vrei, dar nu ai voie să munceşti pentru tine, de acasă, din faţa calculatorului, ca independent. Nu poţi să dezvolţi un produs software, să faci un site web sau design grafic pentru că aşa ȋnţeleg concurenţa şi stimularea spiritului antreprenorial senatorii respectivi. Vreo motivare ȋn avizul dat? Niciuna. Sec: <membri comisiei au analizat propunerea legislativă şi au hotărât cu unanimitate de voturi să adopte un aviz negativ”. Cine a votat pentru avizul negativ şi cine nu a votat nu ai, ȋn general, de unde să ştii pentru că votul nominal nu este publicat nicăieri. Aici s-au pus de acord şi a fost o unanimitate de toată frumuseţea. “Mircea, fă-te că lucrezi!>”, spune Bogdan Bola.

Bogdan Bola enumeră ulterior numele membrilor Comisiei: „Ei sunt senatorii <antreprenori> din Comisia de antreprenoriat: Preşedinte – ŢAPU NAZARE Eugen (PNL), GENOIU Mihail (PSD), CIOROMELEA Valentin-Rică (AUR), BEREA Cristinel-Gabriel (USR), BICA Dănuț (PNL), FULGEANU-MOAGHER Laura-Mihaela (PSD), LÁSZLÓ Attila (UDMR), MOCIOALCĂ Ion (PSD), PUFU Vlad-Mircea (PNL), VLAŞIN Sorin (PSD), ZOB Alexandru-Robert (USR).”

Iar, în opinie lui Bola, ca lucrurile să fie şi mai lipsite de sens, ȋn altă Comisie, tot din Senat, ȋn cea “economică, industrii şi servicii”, acelaşi proiect a luat, la o zi distanţă, aviz FAVORABIL. “De ce senatorii din Comisii cu profil asemănător au apreciat diametral opus acelaşi proiect? Noi nu putem să vă răspundem…” mai spune deputatul constănțean.

Proiectul nici măcar nu este vreo invenție proprie a deputatului Bogdan Bola, ci este inițiativa unor studenți la Științe Politice pe care Bogdan Bola a preluat-o și a depus-o în Parlament.

„Dar nah, senatorii <antreprenori> știu mai bine care sunt nevoile și așteptările tinerilor din România anului 2022”, spune într-un final deputatul constănțean.

(Sursa foto – Facebook)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top