Politic

Deputat George Șișcu: Putem evita recesiunea!

Deputatul consideră că în ciuda contextului economic nu ar trebuie să ne panicăm, pentru că România dispune de resurse, spre deosebire de alte state, iar investițiile programate pentru anii următori vor influența pozitiv economia țării.
„Perspectivele economiei la nivel mondial s-au înrăutăţit, o spune şefa FMI, Kristalina Georgieva. Ea nu exclude o recesiune globală anul viitor, estimări în acest sens urmând să fie făcute în perioada următoare.
Da, sunt nori negri care se tot adună, iar efectele războiului din Ucraina par să complice şi mai mult lucrurile. Avem inflaţie ridicată peste tot în lume, preţul combustibililor a explodat, iar în plus multe state îşi pun problema nu care va fi preţul gazului la iarnă, ci dacă îl vor avea.
Cu toate acestea, nu sunt motive să ne speriem şi nici să capitulăm. România dispune de resurse pe care alte state nu le au. Avem de asemenea la dispoziţie investiţii de zeci de miliarde de euro în următorii ani, bani care fireşte că vor intra în economie.
Două lucruri avem de făcut: să nu bruscăm mediul de afaceri prin decizii luate pe picior şi să acţionăm imediat, prin hotărâri clare şi explicate în amănunt, atunci când apar anumite dezechilibre”, a transmis George Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top